Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

1e paal

icoon_ActieplanWonen
Geplaatst op:
24-11-2014
Thema’s:
Wij staan voor Actieplan Wonen

De eerste paal is geslagen door Harrie Bosch en Hans Versluijs

De eerste paal is geslagen voor…
De nieuwe bedrijfshuisvesting van Waterweg Wonen en een nieuwe woontoren. 

VLAARDINGEN, maandag 24 november 2014  – Vanmiddag is de officiële eerste paal geslagen voor de nieuwe bedrijfshuisvesting van Waterweg Wonen en de tweede woontoren bij het Van Hogendorpkwartier. Directeur-bestuurder van Waterweg Wonen Harrie Bosch en wethouder Hans Versluijs hebben deze paal geslagen. Bouwbedrijf Era Contour en Synchroon ontwikkelaars zijn al jaren verbonden aan de ontwikkeling van de Babberspolder en dragen zorg voor de realisatie van dit pand.

Nieuwe bedrijfshuisvesting Waterweg Wonen
Op 900 meter van het huidige hoofdkantoor van Waterweg Wonen wordt de nieuwe bedrijfshuisvesting van de woningcorporatie gerealiseerd. Naar verwachting verhuizen de medewerkers rond de zomer van 2016 naar deze nieuwe locatie. Er in het pand naast ruimte voor een kantoor ook ruimte voor de woonwinkel en de servicedienst. Met de verhuizing ruilt Waterweg Wonen twee locaties (Burgemeester van Lierplein en de Nettenboetsterstraat) in voor één kleinere locatie.

Nieuwe woontoren
Nagenoeg identiek aan de woontoren aan het winkelcentrum Van Hogendorpkwartier wordt er nu ook een tweede woontoren gerealiseerd boven de nieuwe bedrijfshuisvesting met vijftig ruime 3-kamer huurappartementen met een huurprijs vanaf 699 euro per maand. Het woongebouw is met name bedoeld voor 45+ers met een huishoudensgrootte van maximaal twee personen. Huurders van Waterweg Wonen die een eengezinswoning of maisonnette met tuin achterlaten krijgen voorrang op een woning in de tweede woontoren. Op 18 november jongstleden hebben Waterweg Wonen en de Huurdersraad de uitgangspunten voor een aantrekkelijk doorstromingsarrangement ondertekend. Op dit moment wordt het uitvoeringsplan verder uitgewerkt. Naar verwachting start de verhuurprocedure eind 2015 en wordt in de eerste helft van 2016 het gebouw opgeleverd.