Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Naam eerste deelplan De Nieuwe Vogelbuurt bekend:

icoon_ActieplanWonen
Geplaatst op:
14-01-2015
Thema’s:
Wij staan voor Actieplan Wonen
Winnaars naam

"DE BROEDVOGEL"

“De Broedvogel” wordt de nieuwe naam van het eerste deelplan in De Nieuwe Vogelbuurt te Vlaardingen. De komende jaren realiseren Waterweg Wonen en Dura Vermeer in een aantal deelplannen 430 aantrekkelijke eengezinswoningen. Elk deelplan in De Nieuwe Vogelbuurt krijgt een eigen projectnaam.

Winnaressen bekend
In oktober 2014 organiseerden Waterweg Wonen en Dura Vermeer een prijsvraag voor een leuke, toepasselijke projectnaam voor het eerste deelplan van De Nieuwe Vogelbuurt. De winnaressen van de prijsvraag mevrouw Van den Bosch en mevrouw Van Vliet hebben met hun inzending het projectteam geïnspireerd om elk deelplan te vernoemen naar een vogelfamilie. Dat sluit ook goed aan bij de straatnamen, die vernoemd worden naar vogels. De gemeente heeft inmiddels vijf nieuwe namen vastgesteld: IJsvogelstraat, Putterstraat, Winterkoningstraat, Boomkleverstraat en Musstraat. Dankzij hun creatieve inzet hebben de winnaressen een hele toepasselijke prijs gewonnen, een prachtige cadeaubon van “De Vreemde Vogel” in Vlaardingen.

Vliegende start voor de vernieuwing
De naam “De Broedvogel” is heel toepasselijk. Er gaat immers iets gebeuren in De Nieuwe Vogelbuurt, de wijk wordt compleet anders, er ‘broedt’ dus echt iets in de wijk. In De Broedvogel worden in zes fases circa 200 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 19 koopwoningen en 19 sociale huurwoningen (de enige huurwoningen in het gehele plan) die worden aangeboden via Woonnet Rijnmond. De koopwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 116 m² en zijn vanaf € 214.000,- vrij op naam. De start verkoop vindt plaats in maart 2015. Naar verwachting wordt de eerste paal voor de zomervakantie van 2015 geslagen en worden de woningen voor het einde van het jaar opgeleverd.

De Nieuwe Vogelbuurt
De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen Holy biedt ruimte voor jouw toekomst! Het wordt bij uitstek een plek waar starters en jonge gezinnen zich thuis voelen: een kindvriendelijke, veilige en groene buurt, waar tegelijkertijd alle voorzieningen bij de hand zijn. Kijk voor meer informatie op www.denieuwevogelbuurt.nl.