Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Dag van het Huren

icoon_Goedbeheer
Geplaatst op:
26-08-2015
Thema’s:
Wij staan voor goed beheer
BeeldmerkHIN_jpg-550x0

Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking doen mee!

Op zaterdag 12 september organiseren 80 woningcorporaties in Nederland de eerste editie van de Dag van het Huren. De twee woningcorporaties uit Vlaardingen; Woningstichting Samenwerking en Waterweg Wonen doen hier graag aan mee. Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders – één op drie huishoudens – wonen in een corporatiewoning.

Landelijke aftrap
De landelijke aftrap van de dag vindt plaats bij woningcorporatie Vallei Wonen in Woudenberg in het bijzijn van Jan Boeve, directeur van Aedes vereniging van woningcorporaties. De Dag van het Huren in Nederland is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie is te vinden op www.daaromhuren.nl.

Wat is er op 12 september te doen in Vlaardingen?
Woningstichting Samenwerking nodigt u uit  op de ‘huurdersmarkt’ in de hal van het kantoor aan de Stadhouderslaan 181. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u hier terecht  voor alle vragen en informatie over het huren en wat een corporatie allemaal doet. Het gaat dan over de dagelijkse dingen als  hoe wordt uw huurbijdrage besteedt, klachtenafhandeling, reparatieverzoeken, projecten en onderhoud, servicekosten, en woonruimtebemiddeling. Kortom vragen die u eigenlijk al veel eerder had willen stellen maar nog niet aan toe gekomen bent. In aanloop naar deze dag heeft Samenwerking voor alle huurders een Selfie Actie in het leven geroepen. De foto inzending met de meeste likes valt hiermee in de prijzen. Bezoek voor meer informatie de website of Facebook pagina van Woningstichting Samenwerking.

Waterweg Wonen zoekt op 12 september bewoners op. In de ochtend worden de bewoners van De Wouthof en de Marnixlaan bezocht. In een informele sfeer wordt er gesproken over het huren nu en toen. Hoe ervaren de bewoners het wonen in Vlaardingen? In de middag staat de ontwikkeling van de stad centraal. Huurders worden persoonlijk uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de woontoren bij het van Hogendorpkwartier. Zo kunnen huurders al met eigen ogen zien hoe de appartementen van de nieuwe toren (aan de van Hogendorplaan) er uit gaan zien.

Woningstichting Samenwerking en Waterweg Wonen geven op deze wijze invulling aan de eerste editie van de Dag van het Huren.