Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Deloitte Kordes Award 2014

icoon_Maatwerk
Geplaatst op:
20-11-2014
Thema’s:
Wij staan voor maatwerk
Taart nomiatie 2

Waterweg Wonen opnieuw genomineerd

Deloitte organiseert dit jaar voor de 20e keer de Deloitte Kordes Award. Ieder jaar gaat zij op zoek naar publieke organisaties die een jaarverslag hebben om trots op te zijn. Waterweg Wonen is dit jaar opnieuw één van die organisaties, zo heeft juryvoorzitter Patrick Jussen ons vandaag laten weten. Dit deed hij middels een officiële felicitatie en een heerlijke taart.

In dit jubileumjaar was het aantal deelnemers zeer groot. Uit alle inschrijvingen zijn veertig organisaties genomineerd. Deze organisaties strijden tijdens de finale op 10 februari 2015 om de titel van categoriewinnaar én voor de hoofdprijs: de Deloitte Kordes Award.

Deelnemers uit het lokaal bestuur (provincies, gemeenten, waterschappen) het Rijk (zelfstandige bestuursorganen en overige publieke organisaties), wonen en onderwijs kwamen per sector in aanmerking voor nominaties in hun categorie. Dit jaar zijn er per categorie tien genomineerden:

Lokaal Bestuur
Gemeente Deventer, Gemeente Leiden, Provincie Overijssel, Gemeente Haarlem, Gemeente Nijmegen, Gemeente Zoetermeer, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Maastricht, Gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland.

Overig en Rijksoverheid
Kadaster, Staatsbosbeheer, RDW, AFM, WML, SVB, Centraal Fonds Volkshuisvesting, CBS, J.P. van den Bent Stichting, Alliander.

Wonen
Ymere, Portaal, Woonstad Rotterdam, Stichting de Alliantie, Stichting Woonfries, Stichting Woonpunt, HW Wonen, Vivare, Waterweg Wonen, Woningstichting Bergh.

Onderwijs
Technische Universiteit Delft, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Windesheim, Universiteit Maastricht, Stichting Stenden Hogeschool, ROC West Brabant, Onderwijsgroep Tilburg, Stichting Regionaal Opleidingen Centrum ID college, O2A5.

Jurycriteria
Net als voorgaande jaren is ook dit jaar tijdens de beoordeling gelet op de leesbaarheid van het gehele jaarverslag, de helderheid van de financiële rekening en de beleidsmatigheid van de bedrijfsvoering. ‘De genomineerden tonen aan in hoge mate te voldoen aan deze jurycriteria en zijn hiermee een voorbeeld voor andere publieke instellingen’, aldus Patrick Jussen, partner bij Deloitte en programmaleider van de Deloitte Kordes Award.

Over de Deloitte Kordes Award
De prijs kent inmiddels een lange traditie. Al sinds 1995 krijgt de publieke organisatie met het beste jaarverslag de prijs toegekend. Onder de winnaars zijn bekende organisaties als de Belastingdienst, de Informatie Beheer Groep, de gemeente Den Haag, het Kadaster, de AFM en Waterweg Wonen.