Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Energiewedstrijd

icoon_Duurzaamheid
Geplaatst op:
27-08-2014
Thema’s:
Wij staan voor duurzaamheid
Energiewedstrijd

De winnaars van de energiewedstrijd

Besparen doe je zo!
Tien winnaars energiewedstrijd van Waterweg Wonen

VLAARDINGEN, 27 augustus 2014 – Alle huurders van Waterweg Wonen konden gratis meedoen aan een energiewedstrijd. Met als uitdaging het terug dringen van het individuele energie verbruik. Iedereen die deel heeft genomen is sowieso een winnaar, want elke deelnemer heeft bespaard op de eigen energierekening. Tien winnaars zijn in het zonnetje gezet! Waterweg Wonen heeft deze wedstrijd georganiseerd in het kader van de ambitie duurzaamheid.   

Ambitie Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijke ambitie van Waterweg Wonen. Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de corporatie is de ambitie om verder te verduurzamen. Dit wordt gebaseerd op drie duurzaamheidpijlers People, Planet en Profit, waarbij integrale aandacht is voor het milieu (Planet), sociale(People) en economische aspecten (Profit). Waterweg Wonen wil haar  huurders van dienst zijn bij het beperken van energiekosten en waterverbruik en hen bewustmaken van en enthousiast maken voor duurzaamheid. Energielasten maken een steeds groter deel van de totale woonlasten uit, waardoor het vrij besteedbaar inkomen van de huurders kleiner wordt. Daarom zijn de huurders uitgedaagd om mee te doen met de energiewedstrijd.

Besparing
De tien deelnemende huurders die het meest hebben bespaard zijn extra door Waterweg Wonen beloont met een duurzaamheidsprijs t.w.v. 45 euro. In totaal hebben deze tien deelnemers 42% op gas bespaard en 27% op elektra bespaard. Een mooi resultaat zowel voor de portemonnee van de huurders als voor het milieu. In totaal is er 5040 minder uitstoot geweest van CO2. Koolstofdioxide, of CO2, is een gas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is. Maar als gevolg van menselijke activiteiten is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer in de laatste 150 jaar extreem sterk toegenomen. Dit komt vooral door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas. CO2 is een broeikasgas, sterker nog: het is het voornaamste broeikasgas. Doordat de hoeveelheid broeikasgassen zo hard toegenomen is, verandert het klimaat van de aarde. Reden genoeg dus om onze CO2 uitstoot snel flink omlaag te brengen

Wedstrijd
In de periode van 15 februari tot en met 31 mei hebben deelnemende huurders drie keer een meterstand doorgegeven. Deze meterstanden zijn vergeleken met een vergelijkbare periode in het vorige jaar. Zo is er berekend wat er precies is bespaard.