Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Huurders ontvangen brief van de Belastingdienst

icoon_Maatwerk
Geplaatst op:
10-03-2015
Thema’s:
Wij staan voor maatwerk
Huurders;brief;WaterwegWonen;Belanstingdienst

Vanwege opvraag inkomensverklaring

Per 1 juli 2015 wordt de huur van uw woning aangepast. Ter voorbereiding op deze huurprijswijziging zal Waterweg Wonen in de tweede helft van maart bij de Belastingdienst de inkomensverklaringen opvragen van haar klanten die in een sociale huurwoning wonen. Dit geldt niet voor onze huurders in de vrije sector huurwoningen. Deze laatste groep valt onder andere regels.

U ontvangt bericht van de Belastingdienst
Zodra Waterweg Wonen uw inkomensverklaring heeft opgevraagd, ontvangt u van de Belastingdienst een brief waarin dit wordt gemeld. In de maand april ontvangt u vervolgens van Waterweg Wonen een brief met daarin de voorgestelde huurprijswijziging per 1 juli 2015. Uw inkomensindicatie die wij van de Belastingdienst hebben ontvangen, sturen wij met dit voorstel mee.

Welke informatie verstrekt de Belastingdienst?
De Belastingdienst geeft geen gespecificeerde inkomensgegevens door aan Waterweg Wonen. Zij geeft alleen een verklaring of uw huishoudinkomen in de categorie hoger inkomen, middeninkomen of lager inkomen valt. Het gaat daarbij om uw gezamenlijk huishoudinkomen over het jaar 2013. Dit inkomen is gerekend over het aantal personen dat op uw adres staat ingeschreven bij de gemeentelijke basis administratie.