Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Nieuwe stap voor CPO Samuel Esmeijerstraat

icoon_ActieplanWonen
Geplaatst op:
30-09-2014
Thema’s:
Wij staan voor Actieplan Wonen

Het nieuwbouwproject in de Samuel Esmeijerstraat in de Westwijk krijgt steeds meer gestalte. De negentien nieuwe woningen worden in collectief particulier opdrachtgeverschap gebouwd. Kopersvereniging Vlaardingen West en Waterweg Wonen tekenden op dinsdag 30 september 2014 een samenwerkingsovereenkomst. Volgens beide partijen biedt het project een unieke kans om heel voordelig je eigen droomhuis te bouwen.

Samenwerkingsovereenkomst
In de samenwerkingsovereenkomst staat omschreven dat de Kopersvereniging ontwikkelaar is van en opdrachtgever voor negentien eengezinswoningen in de Samuel Esmeijerstraat. Dit houdt onder meer in dat de Kopersvereniging zelf de architect en aannemer selecteert en verantwoordelijk is voor het ontwerp- en bouwproces en het werven van voldoende deelnemers (kopers). Waterweg Wonen levert bouwrijpe grond, zorgt voor een deel van de voorfinanciering, helpt mee in de werving van deelnemers en fungeert als achter vang van maximaal zes onverkochte woningen.

Planning
Inmiddels is Nic Berden van Vermeer Architecten als architect uitgekozen. De architect heeft de eerste ontwerpen gepresenteerd op basis van de woonwensen van de kopers. De toekomstige bewoners kunnen nu aan de slag om de woning verder te verfijnen en naar eigen inzicht in te delen.

Met CPO krijg je meer woning voor dezelfde prijs. Je betaalt alleen de kostprijs van de woning en de grond. Bewoners besluiten gezamenlijk over de buitenkant en bepalen zelf hoe de woning er van binnen uit komt te zien. De prijs van de woningen zal tussen de 160.000 en 215.000 euro liggen, afhankelijk van de grootte en de opties. En dat met een nieuw winkelcentrum, openbaar vervoer én natuur op een steenworp afstand. Het streven is om zomer 2015 te starten met de bouw van het project. In de Samuel Esmeijerstraat kunnen op twee bouwvelden maximaal 39 woningen gerealiseerd worden. De samenwerkingsovereenkomst betreft de eerste 19 woningen.

U kunt nog deelnemen
Er is nog plaats voor nieuwe gegadigden. Bent u geïnteresseerd? Laat uw kans dan niet voorbij gaan en sluit u aan bij het project. Kijk voor meer informatie op facebook.com/SamuelEsmeijerstraatCPO of kom tijdens de Open Huizen Dag op 4 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur langs in de Samuel Esmeijerstraat. De Kopersvereniging is aanwezig op de bouwlocatie met tekeningen en plattegronden. Bovendien kunt u dan kennis maken met uw nieuwe buren.