Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Social Sofa onthuld in de wijk VOP in Vlaardingen

icoon_Goedbeheer
Geplaatst op:
02-07-2015
Thema’s:
Wij staan voor goed beheer

Mede mogelijk gemaakt door Waterweg Wonen

Op woensdag 1 juli werd op het Anneke Bussinkplein in de wijk VOP in Vlaardingen een ‘Social Sofa’ onthuld. Een Social Sofa is een zitbank gemaakt van een licht betonnen frame en gedecoreerd met mozaïeksteentjes tot een kunstzinnige zitbank. Op deze sofa kunnen buurtbewoners elkaar nu ontmoeten voor een gezellig praatje.

Het Anneke Bussinkplein ligt tussen de Prins Hendrikstraat en de Stationsstraat en is een aantal jaren geleden ingericht door bewoners van de buurt met speeltoestellen en bankjes. Vandaag kwam daar dus een nieuw kleurrijk meubelstuk bij, op initiatief van bewoners uit de buurt, waaronder de altijd zeer betrokken en actieve Roos Streefkerk. Drie kinderen uit deze buurt - Nadal, Jasmina en Naima - hadden tekeningen gemaakt die door kunstenares Beaty Czeto tot één mooie compositie gemaakt zijn. Dit ontwerp werd vier maanden geleden door een groep bewoners in ‘productie genomen’ samen met Marinus Nijhof van de Stichting Historische Zitmuren.

Bij de onthulling rond drie uur was er theater en dans, uitgevoerd door de betrokken kinderen en performer Hadewiena Scholten, waarbij aan het eind van het dansen de bank onthuld werd. Aanwezig was wethouder Hans Versluijs. Hij prees dit mooie burgerinitiatief. John Massaar van het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o., dat een financiële bijdrage leverde, was ook aanwezig. Het ontwerpen, maken en plaatsen van een Social Sofa in de VOP is een initiatief dat heel goed past in de visie van Waterweg Wonen. Dit kleinschalig initiatief vindt plaats in een wijk waar Waterweg Wonen veel woningen verhuurt en is gericht op het mogelijk maken van ontmoetingen dicht bij huis. Om die reden hebben wij dit initiatief met veel plezier mede mogelijk gemaakt.