Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

134 woningen aan de Burgemeester Pruissingel e.o. aangepakt

vitaal icoon_Duurzaamheid icoon_Goedbeheer
Geplaatst op:
17-02-2020
Thema’s:
Vitaal Wij staan voor duurzaamheid Wij staan voor goed beheer

via het 2nd skin concept

Waterweg Wonen heeft aan BIK bouw opdracht gegeven om 134 woningen in het centrum van Vlaardingen te verduurzamen via het 2nd skin concept. 2nd skin is bedacht om bestaande woningen te voorzien van een nieuwe hoogwaardige gevel. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk aan de buitenzijde plaats. 2nd skin zorgt voor een uitstekende isolatie waardoor de bewoners een comfortabeler huis krijgen met een stabieler binnenklimaat.

Werkzaamheden
De woningen aan de Burgemeester Pruissingel e.o. worden voorzien van nieuw geïsoleerde buitengevels die worden afgewerkt met steenstrips of stucwerk. Zo worden de complexen niet alleen duurzamer maar krijgen ze ook een nieuw aangezicht. De bestaande buitenkozijnen worden hersteld, geschilderd en voorzien van nieuw HR++ glas. De gemetselde balkons worden voorzien van glazen balkonhekken. Elke woning krijgt een mechanisch ventilatiesysteem. Ook worden de zolders opnieuw geïsoleerd. En voor iedere woning komen er 5 zonnepanelen op het dak voor het opwekken van elektriciteit.

Start
De woningen die aangepakt worden liggen aan de Burgemeester Pruissingel, Vondelstraat, Groen van Prinstererstraat, Broekweg en Van der Driftstraat. Ook de bedrijfspanden worden aan de buitenzijde aangepakt. Op dit moment worden al individuele woningopnames uitgevoerd door BIK bouw. Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden medio mei van dit jaar starten en ongeveer 10 maanden duren.

Afbeeldingen: impressesie voorgevel en achtergevel