Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

'Het brand komt bij je thuis huis' geopend

DroomwolkWoongelukeenplekvooriedereen icoon_Partnerschap
Geplaatst op:
24-02-2022
Thema’s:
Een plek voor iedereen Wij staan voor Partnerschap

Belevingswoning in Vlaardingen

In een leegstaande woning van Waterweg Wonen aan de Professor Rutgersstraat heeft de brandweer (afdeling Veilig Leven) de belevingswoning 'Het brand komt bij je thuis huis' ingericht. Deze reizende tentoonstelling kan iedereen nu gratis bezoeken.

"Inwoners van Vlaardingen kunnen in de belevingswoning ervaren wat er gebeurt als er brand uitbreekt en ontdekken hoe zo’n brand voorkomen kan worden" vertelt Sheila Huizer, Coördinator Veilig Leven van de Brandweer. “Als bezoeker loop je door een verbrand huis. Je ruikt, ziet en hoort de tientallen waargebeurde verhalen van mensen die altijd dachten: ‘Brand? Dat overkomt mij niet!’. Ook kun je scenario’s spelen op Virtual Reality brillen en meedoen aan het spannende sleutelspel en punten verzamelen met de snelle quiz. Bij voldoende behaalde punten win je een leuk presentje.”

Krachtenbundeling
Brandveiligheid vindt Waterweg Wonen belangrijk. Daarom werken we regelmatig samen met de Brandweer om mensen bewust te maken van de mogelijke gevaren in hun huis.
Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor de brandveiligheid in hun woning, maar dan moeten zij wel weten wat te doen. Als er brand uitbreekt, zitten de meeste mensen met hun handen in het haar. Op basis van die gedachte besloot Waterweg Wonen samen met diverse andere organisaties - waaronder verzekeringsmaatschappijen - dit bijzondere project te ondersteunen.

Openingstijden
Op donderdag 24 februari was de officiële opening. Waterweg Wonen droeg de sleutel van de woning over aan de bevelvoerder van de brandweer, die met sirenes aan kwam rijden.
De woning is voor jong (vanaf 10 jaar) en oud geopend, gratis en zonder afspraak te bezoeken tot en met 28 mei 2022 op:

• Woensdagmiddag 12.00 - 17.00 uur
• Donderdagavond 19.00 - 21.00 uur
• Zaterdagmiddag 12.00 - 16.00 uur.
(met uitzondering van feestdagen)

Het adres is: Prof. Rutgersstraat 302 in Vlaardingen.

Buiten de openingstijden kan de brandweer de woning gebruiken voor enkele oefeningen.

Gratis rookmelders voor huurders Waterweg Wonen
Wist je dat een rookmelder vanaf 1 juli verplicht is in alle woningen? Huur je een woning van Waterweg Wonen en heb je nog geen rookmelder? Neem contact met ons op. We plaatsen hem gratis!