Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Bezoek uit India

Betaalbaar Duurzaam vitaal icoon_Partnerschap
Geplaatst op:
05-07-2018
Thema’s:
Betaalbare sociale huurwoningen Verduurzaming Vitaal Wij staan voor Partnerschap
Indiërs op werkbezoek bij Waterweg Wonen

voor een rondleiding door Babberspolder-Oost

Hoe bijzonder is dat!? Ruim 30 Indiërs kwamen bij ons op bezoek! India heeft een grote uitdaging, om voor alle Indiërs genoeg betaalbare huizen te bouwen. Daarom kwamen ze naar Nederland om te kijken hoe onze volkshuisvesting is georganiseerd. Als onderdeel van hun programma bezochten ze Waterweg Wonen. De Indische projectontwikkelaars, beleggers of ambtenaren waren vooral geïnteresseerd in onze aanpak in vernieuwingswijken. Ze kregen van ons een rondleiding door Babberspolder-Oost. Deze wijk is in 15 jaar tijd vernieuwd. Nu staat er een mooie wijk waar we erg trots op zijn.

Volkshuisvesting in Nederland is uniek
Door de ogen van buitenlanders zie je pas hoe uniek dingen in Nederland geregeld zijn. Ons land bestaat ongeveer 30 procent uit sociale huurwoningen. In het buitenland is dit ongewoon. In India kennen ze dit al helemaal niet. Ze waren verrast dat de woningen zo groot zijn die wij verhuren. We kregen onverwachte vragen als “Is dit één woning? Ik dacht dat het er drie waren” of “Ik zie hier nergens tralies” en “Wonen hier wel mensen? Het is zo rustig”.
De Indiase overheid gaat woningen bouwen voor bewoners van sloppenwijken. Een enorme opgave. Een opgave die een groot verschil maakt voor vele Indiërs. Hopelijk hebben wij deze Indiërs een beetje op weg geholpen.

Erasmus Universiteit
Erasmus Universiteit en My Liveable City organiseerden de studiereis voor de Indiase professionals over ‘affordable housing’ (betaalbare huisvesting).

Klik hier om een indruk te krijgen van het werkbezoek.