Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Update: Maatregelen Coronavirus

DroomwolkWerkgeluk Toekomstbestendig icoon_ActieplanWonen
Geplaatst op:
01-04-2020
Thema’s:
Betrokken, gemotiveerde, leergierige medewerkers. Toekomstbestendigde organisatie Wij staan voor Actieplan Wonen
Maatregelen Coronavirus Waterweg Wonen

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM

UPDATE: 26 MEI 2020

Wij volgen het advies van het RIVM
Het werk bij onze klanten gaat zoveel mogelijk door. Om dit goed en veilig te doen, hebben wij een aantal regels. In deze film kunt u zien hoe wij op dit moment ons werk doen.

De regels die wij volgen zijn:

- Onze collega’s vragen of u griep- of verkoudheidsklachten heeft. Heeft u klachten dan maken wij een nieuwe afspraak.
- Onze collega’s schudden geen handen en bewaren tenminste 1,5 meter afstand.
- Onze collega’s volgen de hygiëne-maatregelen van het RIVM.
- Onze collega’s nemen geen eten en drinken aan. Gereedschappen of materialen pakken zij zelf.
- Onze collega’s blijven thuis bij (milde) verkoudheidsklachten en/of griep. Ook wanneer een van de gezinsleden griep heeft en/of wanneer zij of hun huisgenoten positief zijn getest op corona.

 

UPDATE: 22 APRIL 2020
Waterweg Wonen volgt de maatregelen en adviezen van de overheid en het RIVM. Dit betekent dat wij onze eerdergenoemde maatregelen verlengen tot 20 mei 2020.  

UPDATE: 31 MAART 2020
Waterweg Wonen volgt de maatregelen en adviezen van de overheid en het RIVM. Dit betekent dat wij onze eerdergenoemde maatregelen verlengen tot en met 28 april 2020.

UPDATE: 17 MAART 2020
Waterweg Wonen volgt de maatregelen van de overheid en de actuele richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat onze medewerkers zoveel mogelijk thuiswerken. Hierdoor zijn er minder medewerkers op kantoor aanwezig. Mogelijk is hierdoor ook onze telefonische bereikbaarheid niet wat u van ons gewend bent. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Actueel nieuws op deze website
Houd deze website in de gaten voor alle actuele informatie over onze (aangepaste) dienstverlening.

Wij zijn telefonisch en digitaal bereikbaar
Wij vragen u zaken zoveel mogelijk telefonisch of online te regelen. Waterweg Wonen is telefonisch (010 248 88 88) en digitaal bereikbaar (Mijn.waterwegwonen.nl en info@waterwegwonen.nl). U kunt op ons kantoor terecht, zonder griep- of verkoudheidsklachten en koorts.

Reparatieverzoeken
In ieder geval tot 6 april 2020 voeren wij alleen spoedeisende reparatieverzoeken uit.

Afspraak met een medewerker?
Op dit moment plannen wij alleen spoedeisende afspraken in. Heeft u een afspraak met een medewerker van Waterweg Wonen of een aannemer die wij ingehuurd hebben? Dan bellen wij u van tevoren of u griep- of verkoudheidsklachten en koorts heeft. In dat geval maken wij een nieuwe afspraak.

Let op elkaar…
Het is een bijzondere tijd, voor iedereen. De strijd tegen het Coronavirus is groot en een opgave van ons allemaal. Veel mensen zitten thuis, waardoor het contact met de buitenwereld steeds minder wordt. Wij vinden het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Juist in deze tijd een beetje extra. Heeft u vragen of behoefte aan hulp? Neem dan gerust contact met ons op. En let alstublieft ook op elkaar!



UPDATE: 12 MAART 2020

Waterweg Wonen volgt het nieuwe advies van het RIVM op. We nemen preventieve maatregelen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. We doen wat mogelijk is om onze dienstverlening op een goede en verantwoorde manier voort te zetten. Hieronder leest u wat dat betekent. Wij vragen uw begrip hiervoor:

Wij zijn telefonisch en digitaal bereikbaar
Wij vragen u zoveel mogelijk zaken telefonisch of online te regelen!
Waterweg Wonen is telefonisch (010 248 88 88) en digitaal bereikbaar (Mijn.waterwegwonen.nl en info@waterwegwonen.nl). Ons kantoor blijft geopend zolang dit mogelijk en verantwoord is. Wanneer u verkouden bent, hoest en/of koorts heeft, vragen wij u het advies van RIVM te volgen en telefonisch of digitaal contact met ons op te nemen.

Onze medewerkers schudden geen handen en houden afstand van gesprekspartners
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft Waterweg Wonen haar medewerkers geïnformeerd over het advies van RIVM:

• Bij verkoudheid, hoest of koorts: blijf thuis. En beperk sociale contacten;
• Was je handen regelmatig;
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
• Gebruik papieren zakdoekjes.

Een afspraak bij u thuis gaat, in principe, gewoon door
Heeft u een afspraak bij u thuis, bijvoorbeeld voor een reparatie? Dan gaat de afspraak in principe gewoon door. Wel vragen wij u vooraf of u griepklachten heeft of dat u in een risicogebied bent geweest. In dat geval plannen we in overleg met u een nieuwe afspraak.

Alleen spoedgevallen
Nieuwe afspraken die vanaf nu gemaakt worden voor werkzaamheden/reparaties en (groeps) bezichtigingen van woningen worden zoveel mogelijk uitgesteld. Uiteraard worden spoedzaken opgepakt.

Reparaties kunnen vertraging oplopen
Onze medewerkers volgen de richtlijnen van het RIVM. Het kan gebeuren dat we, door zieke medewerkers, minder collega's beschikbaar hebben om naar afspraken te komen. Daarom hebben spoedeisende werkzaamheden nu voorrang.

Een afspraak bij ons op kantoor gaat, in principe, gewoon door
Op ons kantoor hebben wij extra maatregelen genomen. We maken deurposten, tafels en stoelen vaker schoon. En letten er op dat het zeeppompje op het toilet gevuld is.

Medewerkers van Waterweg Wonen werken vaker thuis
Voor veel medewerkers geldt dat ze thuis kunnen werken. Dit zal vaker voorkomen dan normaal. Hoewel wij ons best doen kan dit misschien gevolgen hebben voor onze dienstverlening of telefonische bereikbaarheid. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Vragen?
Neem telefonisch of digitaal contact met ons op.
Op de website van het RIVM leest u de laatste ontwikkelingen over het coronavirus en de meest gestelde vragen en antwoorden.


3 maart 2020
Wij vinden uw gezondheid en die van onze medewerkers erg belangrijk. 

Het Coronavirus is ook in Nederland vastgesteld. Om die reden hebben wij op kantoor voorzorgsmaatregelen genomen.

Geen handen schudden
Komt u bij ons op bezoek of krijgt u thuis bezoek van ons? Dan geeft onze medewerker u tijdelijk geen hand. Dit is een voorzorgsmaatregel om eventuele besmetting te voorkomen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM hierin.
Wel bent u van harte welkom bij ons op kantoor. Ook afspraken bij u thuis gaan nog door.

Meer informatie over het Coronavirus vindt u hier: www.rijksoverheid.nl of www.rivm.nl.