Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

De Westwijk - Kansrijk of kansloos?

Geplaatst op:
10-06-2020
website (1)

Met elkaar werken aan een nieuwe gebiedsvisie

De Westwijk is van de mensen die in de Westwijk wonen en werken. Zij kennen de Westwijk als geen ander. Het mooie en het bijzondere aan de wijk, maar ook wat minder fijn is. Onze wens is dat iedereen fijn woont en werkt in Vlaardingen. Zo ook in de Westwijk.

De gemeente werkt samen met Waterweg Wonen en natuurlijk de bewoners aan een plan voor de toekomst voor de Westwijk: een nieuwe gebiedsvisie Westwijk. Onder de noemer ‘Westwijk Kansrijk’ betrekken we bewoners en ondernemers in de Westwijk en stellen hen de vraag: Wat is ‘Kansrijk’ en wat is ‘Kansloos’? 

Woon of werk jij in de Westwijk? Geef dan jouw mening! Op de website www.westwijkkansrijk.nl vind je drie manieren om je mening te geven:

1. Er staat een aantal stellingen klaar waar je je reactie op kunt geven.
2. Je kunt met Dappere Britt bellen en zo je mening geven. Stuur een berichtje met daarin je telefoonnummer naar dapperebritt@westwijkkansrijk.nl dan neemt zij contact met je op.
3. Kinderen (maar ook volwassenen!) kunnen hun kijk op de wijk tekenen.

Toekomstbeeld
We gaan in gesprek met de wijkbewoners en kinderen wordt gevraagd hun toekomstbeeld te tekenen. Al deze informatie verzamelen we en maken hier vervolgens een toekomstbeeld van. Zo weet iedereen wat we samen bedacht hebben en wat we komende jaren in de wijk willen veranderen. Daar zullen vast wel tegenstellingen in zitten. Deze leggen we in het najaar voor als keuze aan de wijk. Als daar een duidelijk beeld uit komt leggen we dit voor aan de gemeenteraad, die besluit of alle plannen ook uitgevoerd worden. Daarmee gaan we dan aan het werk om het in de komende jaren te realiseren.