Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Doorstroomcoaches

Geplaatst op:
26-01-2018
Fam Van Rijn En Odina

Meneer en mevrouw Van Rijn zijn blij met hun nieuwe woning

Het was niet meer verstandig om in een woning met trap te blijven wonen
“We hebben er goed aan gedaan om te verhuizen”

In Vlaardingen is er grote vraag naar eengezinswoningen of maisonnettewoningen met tuin. Veel jonge gezinnen kunnen zo’n woning niet vinden. Daarentegen zijn er ouderen die eigenlijk iets kleiner en gelijkvloers willen wonen. Toch doen zij dat om de een of andere reden vaak niet. De doorstroomcoaches van Waterweg Wonen kunnen helpen bij het nemen van zo’n belangrijke beslissing.

Meneer en mevrouw Van Rijn woonden al jaren in een eengezinswoning in de Westwijk. Vorig jaar februari brak meneer Van Rijn zijn heup. “Het was niet meer verstandig om in een woning met trap te blijven wonen. Naar boven, naar de slaapkamer gaan, werd steeds lastiger”, geeft meneer Van Rijn aan. “In het blad Watermerk, van Waterweg Wonen, las ik een artikel over de doorstroomregeling”, vertelt mevrouw Van Rijn. “Ik heb gelijk gebeld en werd al snel geholpen door mevrouw Bakker”.

Niets is verplicht
Odina Bakker is doorstroomcoach bij Waterweg Wonen. Huurders die vanuit een eengezinswoning willen verhuizen naar een kleinere woning helpt zij. “Ik ging actief op zoek naar een woning voor meneer en mevrouw Van Rijn. Wanneer een woning vrij kwam die paste binnen hun woonwensen gaf ik dit door. Ze konden de woning dan bekijken. Niets is verplicht. Iedereen kan zelf aangeven of ze willen verhuizen of niet. Ik weet welke woningen vrij komen en ken de voor- en nadelen van de meeste woningen. Met deze doorstroomregeling kan ik huurders actief een woning aanbieden.”

“Mevrouw Bakker dacht echt met ons mee. Ze heeft ons goed geholpen. Zelf hadden we niet zo snel een geschikte woning gevonden. We moeten nu nog wennen in onze nieuwe woning. Maar deze verandering is prima. We hoeven geen tuin meer te onderhouden en alles is gelijkvloers. Hier hebben we goed aan gedaan”, besluit mevrouw Van Rijn. “Mevrouw Bakker verdient een pluim!”, vult meneer Van Rijn aan. De oude woning van de heer en mevrouw Van Rijn komt nu vrij voor een gezin met kinderen.

Interesse?
Wilt u misschien kleiner gaan wonen? Of gelijkvloers? Onze doorstroomcoaches helpen u graag met het zoeken naar een passend appartement. In een vrijblijvend gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken. Bel voor een afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur naar (010) 248 88 88 en vraag naar Odina Bakker.