Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Feestelijke aftrap renovatieproject Soendalaan

icoon_ActieplanWonen icoon_Duurzaamheid icoon_Goedbeheer icoon_Partnerschap
Geplaatst op:
31-10-2017
Thema’s:
Wij staan voor Actieplan Wonen Wij staan voor duurzaamheid Wij staan voor goed beheer Wij staan voor Partnerschap

Uniek en duurzaam!

Met een sloopkogel tegen een balkon en een feestelijke proost, werd vanmiddag het startsein gegeven door een bewoner en onze directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg.

De komende maanden worden er 12 woningen, als pilot, gerenoveerd tot Nul op de Meter-woningen. Dit soort woningen komen in nieuwbouw vaker voor, maar voor renovatie in gestapelde woningbouw is dit een van de eerste projecten in Nederland.

Wat houdt de renovatie in? Om het complex wordt een tweede huid - 2nd skin - gezet. Die 2nd skin zorgt voor een uitstekende isolatie en kierdichting. In de nieuwe kozijnen komt drielaags isolatieglas. Verder wordt het dak vol met zonnepanelen gelegd. Die gaan genoeg energie leveren voor alle installaties én het normale huishoudelijk gebruik van de bewoners. Maar dat is niet alles. Het gebouw heeft na de renovatie geen gasaansluiting meer. In plaats daarvan zorgt een milieuvriendelijk multiwarmtepompsysteem (met een leiding die 175 meter de grond in geslagen is) voor verwarming en warm water. De installaties bevinden zich straks buiten de woning, in een kast op een vernieuwd, groter balkon.
Waterweg Wonen heeft als opdrachtgever gekozen voor het 2nd skin concept van BIK bouw om deze Nul op de Meter renovatie te realiseren.

Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen is het traject in februari 2018 afgerond. We houden jullie op de hoogte!