Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Feestelijke oplevering voormalig Leskipand

Betaalbaar vitaal icoon_ActieplanWonen
Geplaatst op:
16-10-2019
Thema’s:
Betaalbare sociale huurwoningen Vitaal Wij staan voor Actieplan Wonen

Het nieuwe pand op de locatie van het voormalig Leskipand is klaar! Aan de vele jaren van leegstand aan de Hoogstraat 204-206 is een eind gekomen. Er staat nu een nieuw pand met circa 300 m² bedrijfs-/winkelruimte en daarboven 11 sociale huurappartementen. Appartementen bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar. Dit nieuwe pand werd feestelijk opgeleverd.

Waterweg Wonen heeft alle nieuwe huurders en betrokken partijen uitgenodigd voor de feestelijke oplevering: SKA Projectmanagement, de gemeente en aannemingsbedrijf Van Zanten. De goede samenwerking maakte de ontwikkeling van deze locatie mogelijk. Een mooi resultaat dat gevierd mag worden!

Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, bedankte in haar speech alle betrokken partijen voor het mooie resultaat, hun inzet en samenwerking, en wenste alle nieuwe huurders heel veel woonplezier. Burgemeester Jetten, die namens het college B&W aanwezig was, is blij dat de jarenlange lege plek op de Hoogstraat weer gevuld is en dat er weer bewoners zijn. Een van de nieuwe huurders knipte het lint door voor de toegang tot het pand. “Ik krijg morgen de sleutel en heb er veel zin in. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en hier te gaan wonen!”

Historische elementen
Het witte gedeelte van de voorgevel is grotendeels in oorspronkelijke staat teruggebracht. Maar ook de rest van de voorgevel heeft de look en feel van het voormalig Leskipand en past binnen het centrumbeeld van de oude binnenstad.

Bij het pand hoort een gemeenschappelijke achtertuin. Bijzonder in deze tuin is de stapel stenen. Deze stenen zijn restanten van een stuk vloer met fundering waarvan aangenomen wordt dat deze van een van de eerste nederzettingen in Vlaardingen zijn. Vanuit archeologisch belang heeft de gemeente daarom besloten om de restanten te behouden en zichtbaar te laten zijn in de gemeenschappelijke achtertuin.

Actieplan Wonen
De herontwikkeling van de Hoogstraat 204-206 maakt deel uit van het Actieplan Wonen, de woonvisie tot 2030 om van Vlaardingen een aantrekkelijke woonstad te maken. De nieuwbouw past binnen het Centrumplan ‘De binnenstad centraal’, waarin de ambitie voor een levendige binnenstad staat beschreven, waarin de historische kwaliteiten verbonden zijn met moderne aantrekkelijkheden en waar het prettig is om te wonen, te winkelen en te verblijven. De nieuwbouw van het project is een goede aanzet om van de Hoogstraat weer een levendige winkelstraat te maken. Op de begane grond zijn mooie bedrijfs-/winkelruimtes die er mede voor zorgen dat de straat aantrekkelijk wordt voor het winkelend publiek.