Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Filmpje over onze portiek opruimacties

Toekomstbestendig icoon_Goedbeheer
Geplaatst op:
03-12-2018
Thema’s:
Toekomstbestendigde organisatie Wij staan voor goed beheer
Filmpje over portiek opruimacties Waterweg Wonen

Hoe gaat het in z'n werk?

Veilig wonen wil iedereen. Daarom moeten de gemeenschappelijke ruimten van onze wooncomplexen leeg en schoon blijven. Schone en opgeruimde openbare ruimtes verhogen het woonplezier voor uzelf én voor uw medebewoners! Daar bent u samen verantwoordelijk voor. Scooters, fietsen, buggy's, oud papier bakken, enz. blokkeren geregeld de portieken en berging-gangen. Ook wasmachines en meubilair komen wij tegen. Dit zorgt voor vervuiling en vernieling. En het is gevaarlijk: de brandweer kan niet naar binnen als er brand uitbreekt. Helaas komt het ook voor dat er spullen in brand worden gestoken. U kunt zich voorstellen hoe gevaarlijk dit is!

Schoon, heel en veilig
Waterweg Wonen vindt schoon, heel en veilig erg belangrijk. Daarom houden wij portiek-opruimacties. Tijdens een portiekactie worden goederen die door bewoners in openbare ruimtes, zoals gangen en portieken, zijn gestald verwijderd. Dit doen we om de veiligheid en leefbaarheid van de portieken te verbeteren.  

Hoe gaan we te werk?
• De wijkmeesters van Waterweg Wonen stickeren vanaf 10 dagen voor de actiedagen de goederen in de portieken. Zo wijzen wij onze huurders erop dat zij hun goederen voor een bepaalde datum moeten verwijderen. Als huurder krijgt u in ieder geval een volledige week om uw spullen weg te halen. 
• Van alles wat een sticker heeft, wordt een foto genomen.
• Op de sticker is de datum dat we de spullen weghalen, duidelijk te lezen.

Zijn de spullen niet op tijd weggehaald? Dan nemen wij ze mee. De rommel wordt vernietigd. Sommige spullen worden tijdelijk opgeslagen en kunnen, tegen betaling en bewijs van eigendom, opgehaald worden. Hiervoor kunt u als huurder contact opnemen met Waterweg Wonen.

Klik hier om het filmpje te bekijken over onze portiek opruimacties.