Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Foodtruckfestival: opleverfeest in Babberspolder-Oost

vitaal icoon_ActieplanWonen
Geplaatst op:
24-04-2018
Thema’s:
Vitaal Wij staan voor Actieplan Wonen

Alle nieuwe woningen, scholen en het winkelcentrum in de Babberspolder zijn klaar. Gemeente Vlaardingen, ERA Contour en Waterweg Wonen organiseerden gezamenlijk voor alle bewoners van de nieuwe buurt een opleverfeest! Een speciaal Foodtruck Festival streek afgelopen zaterdag 21 april neer in Park ’t Nieuwelant.

Mede door het mooie weer was het festival een daverend succes. Bewoners uit de wijk waren in grote getale aanwezig. Er werd heerlijk gegeten, gedronken en hier en daar werd een dansje gewaagd. De kinderen konden hun lol op in de zweefmolen. De bewoners hadden 21 april veel plezier en uit de enthousiaste reacties blijkt dat ze ook met veel plezier in de buurt wonen.

De Babberspolder; “een mooi voorbeeld van wijkvernieuwing”
In de afgelopen jaren is er heel wat veranderd in de Babberspolder. Bijna alles is nieuw. Zo’n duizend nieuwe woningen, een nieuw winkelcentrum, nieuwe scholen en nieuwe speelplekken.

“De Babberspolder is een mooie en gewilde plek om te wonen”, vertelt Hans Versluijs. “De naoorlogse, steeds meer verpauperende wijk is nu een gloednieuwe, bruisende woonomgeving met veel diversiteit. We zijn allemaal erg trots op het behaalde resultaat”.

Hechte samenwerking
Dit mooie resultaat is er alleen omdat de betrokken partijen, de gemeente, projectontwikkelaars ERA Contour en Synchroon en Waterweg Wonen zo hecht hebben samengewerkt. De vernieuwing van de Babberspolder was al in volle gang. Bijzonder is dat deze vernieuwing doorgang vond tijdens de economische crisis die in 2008 begon.

Crisis leidt tot aanpassing bouwplan
“Ik heb er bewondering voor dat de bouw in de Babberspolder gewoon door is gegaan”, vertelt Marieke Kolsteeg. “Ik werkte toen nog niet bij Waterweg Wonen. Overal in het land kwamen bouwprojecten stil te liggen. Maar hier niet. Dat is echt een knappe prestatie van alle partijen”. Hans Versluijs vult aan: “Na veel overleg werden er aanpassingen doorgevoerd in het plan. Een aantal koopwoningen werd omgezet naar vrije sectorhuurwoningen, die Waterweg Wonen in haar aanbod opnam”.

“Hierdoor konden we door bouwen en laten zien hoe mooi de nieuwe wijk ging worden”, vertelt Job van Zomeren, directeur ERA Contour. “We hoopten dat het vertrouwen bij de kopers zou groeien. Dat gebeurde gelukkig ook. De wijk is inmiddels zo populair dat we probleemloos nog veel meer huizen zouden kunnen verkopen en bouwen. De vernieuwing van de Babberspolder is een mooi voorbeeld van samen steden sterker maken.”