Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Laatste huurwoningen van Vlaardings Geluk opgeleverd

Geplaatst op:
31-10-2017
overhandigen sleutel Babberspolder

De vernieuwing van de wijk Babberspolder-Oost nadert haar voltooiing. Afgelopen jaren werkten Gemeente Vlaardingen, ERA Contour, Synchroon en Waterweg Wonen hieraan nauw samen. De laatste zeven sociale huurwoningen van Waterweg Wonen zijn inmiddels opgeleverd. Directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg overhandigde de sleutel van de allerlaatste huurwoning aan mevrouw Walter.

In de loop van volgend jaar worden de laatste koopwoningen opgeleverd door ERA Contour. In 12 jaar tijd is een volledig nieuwe wijk gerealiseerd: ruim opgezet met veel groen en ongeveer 1.000 koop- en huurwoningen. Variërend van appartementen tot eengezinswoningen en van starterswoningen tot twee-onder-een-kapwoningen. Verder is aan de Van Hogendorplaan een nieuw winkelcentrum en een brede schoolaccommodatie gebouwd. Marieke Kolsteeg: “Ondanks de crisisjaren is het gelukt om de vernieuwing van de wijk voort te zetten. Een resultaat waar we trots op zijn! Zodra de laatste woningen van Vlaardings Geluk, in de loop van volgend jaar, opgeleverd zijn vieren wij dit resultaat met een groot feest voor de wijk”.

Oude situatie
Babberspolder-Oost was een naoorlogse wijk. De woningvoorraad was eenzijdig, de levensduur van de woningen was (na meer dan 50 jaar) verstreken en het wooncomfort beantwoordde niet meer aan de huidige woonwensen.