Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Onthulling VIA20

icoon_Goedbeheer
Geplaatst op:
11-11-2013
Thema’s:
Wij staan voor goed beheer

Lichten aan bij kunst VIA20.

Het viaduct onder de A20 bij de Lepelaarsingel  is opgesierd met een kunstwerk met 42 portretten. Kunstenaars Ineke Hagen & Eric van Straaten van Stichting Mooi Werk hebben dit project in opdracht van de gemeente Vlaardingen gemaakt. De kunst is mede tot stand gekomen met steun van Rijkswaterstaat (RWS) en Waterweg Wonen. Op zondag 10 november werd het licht van de portretten aangezet door wethouder Jan Robberegt en vertegenwoordigers van RWS en Waterweg Wonen, met een gezamenlijke druk op de lichtknop.

Eerder dit jaar was er verscheidene keren een mobiele fotostudio bij het viaduct aanwezig waar voorbijgangers werden geportretteerd. Uiteindelijk zijn er 42 portretten geselecteerd die in 6 rijen van 7 het viaduct sieren. Schildersbedrijf Kloet heeft voor het bevestigen van de portretten het viaduct voorzien van een frisgroen kleurtje en een anti-graffiti laag.

Bij het ontwerpen van een kunsttoepassing voor het viaduct hebben de kunstenaars zich laten inspireren door de meningen en waarnemingen van passanten. Deze werden uitgenodigd verhalen, herinneringen en bijzonderheden te vertellen met betrekking tot dit viaduct. Vragen die daarbij gesteld werden door Van Straaten en Hagen waren: ‘op welke wijze speelt het viaduct een rol in uw leven?’, ‘had u er misschien ooit een afspraak met iemand die nooit is komen opdagen?’ en ‘schuilde u er ooit voor de regen waarbij u mogelijk een bijzonder gesprek had met een andere fietser die droog wilde blijven?’

Onder het viaduct door rijden met de auto is al een bijzondere ervaring. Wie de portretten echter eens goed wil bekijken gaat er het best op de fiets of te voet heen.