Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Oplevering 134 gerenoveerde woningen aan de Burgemeester Pruissingel

Geplaatst op:
26-07-2021

Renoveren tijdens corona

Alle 134 woningen uit het complex Burgemeester Pruissingel, zijn verduurzaamd met het 2nd skin concept. Hierdoor zijn de woningen energiezuiniger geworden. Ook hebben de woningen een nieuw aanzicht gekregen. De mooie ornamenten in de voorgevel zijn behouden. De balkons aan de achtergevel zijn gemoderniseerd en uitgevoerd met glas.

Zorgvuldig voorbereidingstraject
Bijzonder is dat de werkzaamheden uitgevoerd zijn in een periode waarin we te maken kregen met corona en de bijbehorende maatregelen. Projectleider Aad Terwiel: “Waar we eerst gedacht hadden dat drie medewerkers de werkzaamheden uit konden voeren in de woning, werd dit door voorzorgsmaatregelen teruggebracht naar slechts één medewerker. Ook waren er mensen die liever geen bezoek meer ontvingen. Processen en planningen werden vrijwel iedere dag aangepast. Alles werd zoveel mogelijk op afstand geregeld. Waar ik normaal 2 tot 3 keer per week te vinden was op de bouwplaats, ging nu vrijwel alles via Teams. Het was continue schakelen en vroeg veel van de flexibiliteit van de aannemer, huurders en medewerkers van Waterweg Wonen.”

Via informatiebulletins werden bewoners geïnformeerd. Consulent verhuur Annette van Deelen, heeft de bewoners ondersteund tijdens deze renovatieperiode. Zo kon goed ingespeeld worden op individuele situaties. Hierdoor is het project binnen de gestelde planning gerealiseerd en kunnen de bewoners nu genieten van een gerenoveerde, energiezuinige woningen.