Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Resultaten De Burger Meester

icoon_Maatwerk
Geplaatst op:
17-11-2015
Thema’s:
Wij staan voor maatwerk
De Burger Meester

Gemeente Vlaardingen onderzoekt

Ruim 80% van de panelleden vindt het wonen in Vlaardingen prettig, 900 leden van het Vlaardingse internetpanel delen hun mening

Met het project De Burger Meester heeft de gemeente Vlaardingen onderzoek gedaan onder Vlaardingers naar het wonen en leven in onze stad. In totaal hebben circa 900 mensen meegedaan met dit internetpanel.

Uit dit onderzoek komen een aantal interessante resultaten naar voren:

- Ruim 80% van de panelleden vindt het prettig om in Vlaardingen te wonen. Vlaardingen scoort gemiddeld een 7,3 als stad om in te wonen.

- Als de panelleden de baas zouden zijn in Vlaardingen veranderen ze als eerste het parkeerbeleid (met name parkeerkosten in het centrum), daarna vergroten ze de veiligheid en zorgen ze voor een schonere buitenruimte.

- Als meest positieve ontwikkeling in de stad noemen de panelleden de nieuwe woningbouw en als meest negatieve ontwikkeling de aanleg van de Blankenburgverbinding.

De gemeente heeft ook circa 300 ideeën ontvangen. Met behulp van de resultaten uit de enquête en de ideeën gaan ze nu samen met de burgers een Stadsagenda in elkaar zetten.

Blijf op de hoogte wat de Gemeente Vlaardingen verder met dit resultaat gaat doen op deburgermeester.nu.