Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Veelgestelde vragen HR-ketel

icoon_Goedbeheer
Geplaatst op:
01-10-2018
Thema’s:
Wij staan voor goed beheer
Kketel

Onze HR-ketel is een modulerende installatie.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de HR-ketel 

1. Onze HR-ketel is een modulerende installatie. Wat houdt dat in? 
Moduleren is een ander woord voor aanpassen. Dat is precies wat de ketel doet. Zich aanpassen aan de warmtevraag. Een modulerende ketel blijft constant in bedrijf, maar wel op een laag vermogen. Het moduleren zorgt ervoor dat uw cv-ketel nooit harder werkt dan nodig. Grote temperatuurschommelingen worden voorkomen. Het resultaat is een prettig, constant klimaat in huis. Deze slimme manier van verwarmen is energiezuiniger én voordeliger!

2. De radiatoren in mijn huis voelen vaak lauw aan. Werkt de ketel wel goed?
Ja, dit hoort bij een modulerende ketel. De temperatuur wordt namelijk steeds een beetje bijgestuurd. De ketel hoeft niet op volle toeren te draaien om uw huis te verwarmen. Daardoor zijn de radiatoren bijna nooit gloeiendheet. 

3. Als ik thuiskom, duurt het lang voordat de woning op temperatuur is. Hoe komt dat?
Waarschijnlijk zet u de thermostaat flink lager wanneer u van huis bent. Zo werkte het met de oude ketels. De nieuwe generatie ketels werken het beste en het zuinigst bij zo min mogelijke temperatuurschommelingen. Zet uw thermostaat bijvoorbeeld op 18 graden als u weg bent. Als u terugkomt, is het huis zo weer warm. Dit geldt ook voor ’s nachts. Bent u voor langere tijd van huis, dan is het wel verstandig de thermostaat laag te zetten. U moet dan wel rekening houden met een wat langere opwarmtijd als u weer thuis komt en de thermostaat hoger zet.

4. Is het niet veel duurder om de temperatuur bij afwezigheid hoger in te stellen?
Nee. De ketel hoeft maar weinig energie te verbruiken als er niet te veel temperatuurschommelingen zijn. Het op volle toeren draaien van de ketel kost meer energie. Zet u de thermostaat regelmatig laag of uit, dan bent u dus juist duurder uit.

5. Ik vind mijn woning niet warm genoeg, terwijl ik mijn thermostaat toch op 21 graden heb ingesteld. Wat is er mis?
Er is waarschijnlijk niets mis. U kunt kijken of u de temperatuur bij uw afwezigheid een graadje hoger kunt zetten. Als u dan weer thuis bent, is de woning snel weer warm. Is er een te groot verschil tussen de ingestelde temperatuur bij aanwezigheid en afwezigheid, dan duurt het te lang voor uw woning weer lekker warm is.

Contact
Heeft u problemen met uw ketel? Plaats dan een melding in mijn.waterwegwonen.nl, mail naar info@waterwegwonen.nl of bel naar 010- 248 88 88.