Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Waterweg Wonen plaatst gratis rookmelders in huurwoningen

Toekomstbestendig Duurzaam icoon_Goedbeheer icoon_Maatwerk
Geplaatst op:
31-01-2017
Thema’s:
Toekomstbestendigde organisatie Verduurzaming Wij staan voor goed beheer Wij staan voor maatwerk
Waterweg Wonen plaatst gratis rookmelders in huurwoningen

In het kader van veilig wonen

Waterweg Wonen hecht veel belang aan de veiligheid van huurders. Daarom gaat Waterweg Wonen haar huurwoningen voorzien van (gratis) rookmelders. Vanaf 2017 worden er stapsgewijs in 9000 woningen rookmelders geplaatst. 

Brandveiligheid is belangrijk
Waterweg Wonen zorgt voor de bouwkundige en installatietechnische veiligheid van haar woningen. Denk hierbij aan vluchtwegen en brandscheiding. In nieuwe huurwoningen worden altijd rookmelders aangebracht, omdat rook het grootste gevaar vormt bij brand. Het plaatsen van rookmelders vraagt om extra voorzieningen. Daarom is het plaatsen van rookmelders niet wettelijk verplicht in bestaande woningen. Toch heeft Waterweg Wonen besloten ook haar bestaande huurwoningen te voorzien van rookmelders.

Tijdige waarschuwing 
Een rookmelder voorkomt helaas geen brand. Mocht het toch misgaan, dan kan een rookmelder van levensbelang zijn. Rookmelders zijn apparaten die in staat zijn om rook (en dus brand) in een vroeg stadium te ontdekken. Als een rookmelder rookdeeltjes signaleert, zal deze direct een luid alarmsignaal maken. Een rookmelder houdt dag en nacht de wacht.

10 jaar zorgenvrij
De rookmelders die geplaatst worden zijn voorzien van batterijen die 10 jaar meegaan. Hierdoor hoeft pas na 10 jaar de complete melder vervangen te worden. De huurder hoeft dus tussentijds geen batterijen te plaatsen.

Planning
Het ophangen van de rookmelders wordt zoveel mogelijk gecombineerd met werkzaamheden die in de woningen worden uitgevoerd. Zoals tijdens reparatieverzoeken, huurwisseling of renovatieonderhoud.