Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Erasmusplein, een bruisend wooncomplex in Vlaardingen

DroomwolkWoongelukeenplekvooriedereen woongelukWZZ
Geplaatst op:
20-12-2021
Thema’s:
Een plek voor iedereen Wonen zonder zorgen

Vanaf januari 2021 wonen 74 senioren in het nieuwe wooncomplex Erasmusplein in Vlaardingen. Het wooncomplex bestaat uit 46 driekamerwoningen van ongeveer 75m2. Het complex heeft een gemeenschappelijke tuin en onder de woningen zitten verschillende winkels. Het naar elkaar omkijken is een belangrijke pijler. Daar zijn de bewoners ook op geselecteerd.  Want door elkaar te helpen, samen leuke dingen te ondernemen, kunnen kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Binding tussen bewoners
Voordat deze bewoners er gingen wonen, is gestart met een mooi traject (de BRUIS-methode) om zo te zorgen dat er al (ver)binding was voordat de bewoners gingen wonen aan het Erasmusplein. Door deze methode zijn bewoners steeds meer activiteiten gaan oppakken en organiseren.

Samen leuke dingen doen
Ondanks corona hebben de bewoners al veel leuke activiteiten ondernomen zoals een plantenbakactie, een ideeënbus, een minibieb en een rollatorclub. Ook is er een verjaardagskalender gemaakt en een schoonmaakploeg ingericht voor het ontsmetten van de centrale ruimten. De bewoners, ‘De Erasmussen’, willen zich in de toekomst meer richten op de buurt. Met de prikclub zwerfafval hebben ze daar een mooi begin mee gemaakt.

Beheer van wooncomplex door bewoners zelf
Het beheer van het wooncomplex is in handen van de bewoners. Een consulent beheer van Waterweg Wonen is beschikbaar voor ondersteuning en faciliteert waar nodig.

Bekijk de film bovenaan deze pagina om te zien hoe het wonen aan het Erasmusplein de Erasmussen bevalt. Film is gemaakt door Yvonne Witter van het platform Zorgsaamwonen.