Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Workshop: comfort omhoog, energieverbruik omlaag

icoon_Duurzaamheid
Geplaatst op:
12-11-2018
Thema’s:
Wij staan voor duurzaamheid

Op dinsdag 12 november namen 22 huurders deel aan de workshop ‘comfort omhoog, energieverbruik omlaag’.

Waterweg Wonen heeft de afgelopen jaren veel gedaan om de CO2 uitstoot van onze woningen te verminderen, het comfort van de woningen te verbeteren én energie te besparen. Maar wat we soms vergeten zijn de bewoners. Onderzoeken tonen aan dat huurders gemiddeld 10-30% energie kunnen besparen door bewustwording en gedrag. Onderzoeken tonen ook aan dat 80% van de mensen ieder jaar goede voornemens heeft en slechts 10% de goede voornemens waarmaakt. Best lastig dus.

In gesprek
We gingen met huurders in gesprek over comfortabel én energiebewust wonen. Als echte ervaringsdeskundigen zette iedereen zijn beste beentje voor. We hebben nu een indruk van wat onze huurders belangrijk vinden, maar we kregen ook veel tips en vragen. Een energiezuinige woning wordt door onze huurders zeer belangrijk gevonden. Maar energiezuinig wonen blijkt nog best lastig te zijn. Ook kregen we vragen over gasloos wonen, energielabels, ventileren en verwarmen.

De komende tijd werken we alle suggesties en ideeën uit. Met elkaar gaan we vervolgens werken aan een idee om meer in beweging te komen voor duurzaamheid.


Wordt vervolgd!