Woningruil begint op www.ruilmijnwoning.nl

Wij zijn één van de deelnemers van deze website. Op dit platform vindt u een overzicht van woningen die huurders te ruil aanbieden. Het is een soort ‘etalage’ waarin woningen worden geadverteerd. Leuk en interessant om door te kijken voordat u het avontuur aangaat.

Een persoonlijk account aanmaken

Wordt u steeds enthousiaster en ziet u misschien al één of meer woningen die u aanspreken? Dan kan uw zoektocht naar uw ideale woning beginnen. U doet dat door een persoonlijk account aan te maken, want zonder account kunt u geen woning aanbieden en niet reageren op beschikbare woningen. Een account aanmaken is gratis en simpel.

Hoe bied ik mijn woning te ruil aan?

Als u een account heeft aangemaakt, kunt u inloggen en uw woning te ruil aanbieden. Dat doet u door iets over uw woning te vertellen en foto’s te plaatsen. U maakt een aantal foto’s van uw woning en deze kunt u uploaden via uw account. Uiteraard maakt u meerdere foto’s van de woning inclusief de tuin of het balkon. Want hoe meer uw advertentie andere huurders aanspreekt, hoe groter de kans is dat u reacties ontvangt. Een gedeelte van de informatie over uw woning is al ingevuld door uw verhuurder.

Hoe vervolg ik mijn zoektocht?

Als u bent ingelogd kunt u de volledige advertenties van andere ruilkandidaten op uw gemak bekijken. Het bijzondere is dat het systeem, vanwege uw zoekprofiel, ‘weet’ waarnaar u op zoek bent. U ziet dus meteen in hoeverre een woning voldoet aan uw woonwensen.

In welk gebied kan ik ruilen?

Via ruilmijnwoning.nl kunt u van woning ruilen met een huurder in uw eigen woonplaats, regio of in andere delen van het land. Het is maar wat uw voorkeur heeft.

Wat doe ik als een woning me aanspreekt?

Als een woning u aanspreekt, kunt u deze ‘liken’. De aanbieder van de woning ziet dat en zal uw woning gaan bekijken. Geeft de andere huurder uw woning ook een like? Dan kunt u een afspraak maken om elkaars woning te bezichtigen. Dan krijgt u beiden een nog betere indruk van de woning en woonomgeving.

We hebben een match! Hoe verder?

Bent u beiden nog steeds enthousiast? Dan is er een match en kan de aanvraag tot woningruil worden voorbereid door het compleet maken van het ruilacceptatie dossier. Het dossier wordt beoordeeld op volledigheid. Als het in orde is, wordt het dossier doorgezet naar de betrokken corporatie(s). De woningcorporatie beoordeelt uiteindelijk de definitieve aanvraag. Voldoen beide partijen aan de voorwaarden van de verhuurder(s), dan kan de woningruil in gang worden gezet. Gaat de woningruil door? Alleen dan betaalt u 50 euro voor de woningruilservice.

Woningruil

Direct een woningruil aanvragen

Wilt u meer informatie?

Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden op de website van Ruilmijnwoning.nl. Staat uw vraag hier niet tussen? Stuurt u dan uw vraag naar helpdesk@ruilmijnwoning.nl