Voor 1 mei ontvingen alle huurders een brief over de huurverhoging. Dit jaar verhogen wij per 1 juli de huur gemiddeld met 5,3% per maand. We begrijpen dat dit een pittige boodschap is. Heb je een vraag of maak je je zorgen over wat dat voor je betekent, neem contact met ons op. We helpen je graag. Op een aantal dagen kon je ook 's avonds bellen. Namelijk van dinsdag 23 april tot en met donderdag 25 april en van dinsdag 30 april tot en met donderdag 2 mei. Tot 20.00 uur stond ons belteam voor je klaar.

Huurtoeslag
Misschien ontvang je ook huurtoeslag. Die is in ons overzicht nog niet verrekend. Dat komt omdat je de huurtoeslag krijgt van de Belastingdienst. Als je al huurtoeslag ontvangt, dan is je toeslag in 2024 automatisch verhoogd. Dat doet de Belastingdienst. Krijg je nog geen huurtoeslag en vraag je je af of je in aanmerking komt: bekijk deze folder van de Belastingdienst.

Hulp bij het aanvragen van toeslagen
Een aantal partners in Vlaardingen kunnen je hierbij helpen. Zoals de Formulierenbrigade. Zij kunnen je helpen met het uitzoeken en aanvragen van toeslagen. Via de Voorzieningenwijzer kun je bijvoorbeeld zien voor welke regelingen en fondsen je in aanmerking komt.

Waarom stijgt de huur?
De overheid bepaalt hoeveel de huur maximaal omhoog mag gaan. Dit is normaal gesproken gekoppeld aan de inflatie. Vorig jaar is al besloten om de huurverhoging los te koppelen van inflatie. Daarmee is toen een huurverhoging voorkomen van maximaal 10%. De huurverhoging wordt nu gekoppeld aan de cao-loonstijgingen min 0,5%. Zo stijgen de lonen en uitkeringen iets meer dan de huren. Huurders met de laagste inkomens ontvangen huurtoeslag, die compenseert tweederde van de huurverhoging.

Extra woningen bouwen
Met het geld van de huurverhoging kunnen wij extra woningen bouwen. En dat is hard nodig in deze tijd van woningnood. Dat geldt niet alleen voor Waterweg Wonen, maar ook voor de andere corporaties.

Bezwaar
Wil je bezwaar maken tegen de huurverhoging? Maak dan gebruik van dit bezwaarschrift. Je bezwaar moet voor 1 juli bij ons binnen zijn. Je kunt het sturen per e-mail of brief.

Vragen?
Heb je vragen, kijk dan in onze lijst met veelgestelde vragen of het antwoord ertussen staat.

Veelgestelde vragen huurverhoging 2024