Skip to content

Huurcontract en -voorwaarden

Wanneer je de sleutel komt ophalen van je nieuwe huurwoning, wordt eerst het huurcontract ondertekend. In het huurcontract staan bijvoorbeeld de namen van de huurders, de huurprijs en het adres van de woning.

Algemene huurvoorwaarden
De 'Algemene Huurvoorwaarden' zijn een onderdeel van het huurcontract. Hierin staan de afspraken uit het huurcontract uitgebreid beschreven.

Geef veranderingen aan ons door
Verandert er iets aan je situatie? Bijvoorbeeld door trouwen, samenwonen, scheiden of overlijden? Geef dit dan zo snel mogelijk door. Dat is ook belangrijk voor jouw rechten als huurder. Geef een wijziging in je situatie altijd aan ons door.

Ook als je het huurcontract wil stopzetten omdat je bijvoorbeeld gaat verhuizen, moet je dat op tijd doorgeven. Al deze zaken regel je gemakkelijk online.

Medehuurder
Naast de hoofdhuurder van een woning kan er ook een medehuurder zijn. Een medehuurder heeft rechten, maar ook plichten. De medehuurder heeft bijvoorbeeld recht op huurbescherming. Maar de medehuurder is wel net als de huurder aansprakelijk voor het betalen van de huur en het naleven van de algemene huurvoorwaarden. Hieronder lees je de voorwaarden voor medehuurderschap. Met de button 'Huurcontract wijzigen' kun je medehuurderschap aanvragen.

Huurcontract wijzigen

Huurcontract wijzigen

Huurcontract opzeggen

Huurcontract opzeggen

Veelgestelde vragen