Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Kortingsregeling voor huurders Koopwoningen

Huurt u een sociale huurwoning van Waterweg Wonen en heeft u interesse om één van onze koopwoningen te kopen, dan kunt u kopen met korting!

Huurders van een sociale huurwoning van Waterweg Wonen krijgen korting bij het kopen van een sociale huurwoning in de vrije verkoop! Wilt u informatie welke woning een sociale koopwoning is, vraagt u dit dan na bij onze afdeling Verkoop. Afhankelijk van de periode dat u bij Waterweg Wonen huurt, kan de korting oplopen tot 10%.

Woonduur    Korting
Tot 5 jaar 4%
Tot 6 jaar 4,5%
Tot 7 jaar 5%
Tot 8 jaar 5,5%
Tot 9 jaar 6%
Tot 10 jaar 6,5%
Tot 11 jaar 7%
Tot 12 jaar 7,5%
Tot 13 jaar 8%
Tot 14 jaar 8,5%
Tot 15 jaar 9%
Meer dan 15 jaar                       10%


De kortingsregeling geldt voor de hoofdhuurder van een woning en is afhankelijk van de totale, aaneengesloten en schriftelijke vastgestelde woonduur bij Waterweg Wonen. Daarbij geldt de datum waarop de hoofdhuurder een eerste huurcontract heeft afgesloten bij Waterweg Wonen en daarna aaneengesloten een woning heeft gehuurd. Huurders met een tijdelijk huurcontract en huurders van geliberaliseerde huurwoningen komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Eengezinswoningen
Soms besluiten we om sociale eengezinswoningen te verkopen zodra ze leegkomen. Deze eengezinswoningen worden eerst te koop aangeboden aan de huidige huurder en daarna aan alle sociale huurders. Als de woning op deze manier niet verkocht wordt, dan bieden we de eengezinswoningen aan iedereen te koop aan.

3 Kortingsregeling2