Aedes benchmark: in de kopgroep

Geplaatst op

Ook in 2023 vergeleek brancheorganisatie Aedes de resultaten van corporaties onderling. Als we onze resultaten vergelijken met die van corporaties met gelijke omvang en opgave, dan bevinden we ons in de kopgroep. Daar zijn we blij mee en trots op!
Aedes vergelijkt de resultaten van vier prestatievelden: huurdersoordeel, bedrijfslasten, duurzaamheid en onderhoud en verbetering. We scoren 2x een A (voor duurzaamheid en onderhoud) en 2x een B (voor huurdersoordeel en bedrijfslasten). A is de hoogst mogelijke score, C de laagste.

Kwaliteit en duurzaamheid
De afgelopen jaren investeerden we veel in onderhoud en verbetering, waaronder verduurzaming. Dat zien we terug in de benchmark. Onze investeringen zijn lager en onze woningen zijn kwalitatief beter. Bijna de helft van onze woningen heeft energielabel A of hoger. En het gemiddelde energielabel van onze woningen zit op B.

Verwachtingen
Waar we nog wat te verbeteren hebben is in de voorspelbaarheid van onze processen, zodat huurders beter weten wat ze kunnen verwachten. Uit de benchmark blijkt dat huurders soms onvoldoende weten waar ze aan toe zijn. Bijvoorbeeld bij reparatieverzoeken en na het opzeggen van de huur. Aan die punten werken we. Bijvoorbeeld door beter samen te werken met onze aannemers. En door de communicatie voor nieuwe huurders en vertrekkende huurders te verbeteren.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Deze bekende Vlaardinger vertelt in Watermerk hoe fijn ze woont

Watermerk staat zoals altijd vol met nieuws, verhalen van bewoners en woontips. Zo vertelt Roosje (‘baby Spice’ in het SBS6-programma ‘Battle of the Tributes’) hoe het bevalt in haar nieuwbouwwoning in de Westwijk. We vertellen over de nieuwe website die binnenkort live gaat. En ‘onze’ Hans van den Bosch schittert in de rubriek ‘meekijken met’.
Lees meer

Samen met gemeente Maassluis betaalbare woningen bouwen

Op maandag 5 februari ondertekenden wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis en Hans Kox, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen een intentieovereenkomst voor de gebiedsontwikkeling Station West. Hiermee spreken de gemeente en Waterweg Wonen af samen de mogelijkheden voor sociale woningbouw op deze locatie verder te onderzoeken.
Lees meer

Succesvol project ‘Prettig Wonen’ verlengd

Fijne vriendschappen, bewoners die weer regelmatig in beweging zijn. Bewoners die de eenzaamheid bestrijden door met elkaar koffie te drinken, voor elkaar te koken en samen te eten. Dat is een greep uit de waardevolle resultaten van het project Prettig Wonen. Het succes bij bewoners is reden om het project, na ruim 4 jaar, te verlengen.
Lees meer