Skip to content

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Huur je een woning in een woongebouw met zowel koopwoningen als huurwoningen? Dan heb je te maken met de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het gebouw. Hieronder lees je wat de VvE zoal doet.

Onderhoud
De VvE regelt alles in en om het gebouw waar je woont. Zo neemt de VvE gezamenlijke besluiten over het onderhoud, zoals het vervangen of herstellen van het dak, de lift of de buitendeuren. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Waterweg Wonen behartigt haar belangen als eigenaar van de huurwoningen in de VvE. Huurders ontvangen ook de stukken van de vergadering. Ook kun je aanwezig zijn bij de jaarlijkse ALV.

Schoonmaak en reparatie
De VvE regelt de schoonmaakwerkzaamheden van de hal, de galerijen (indien van toepassing) en het portiek. Ook regelt de VvE de reparatie van bijvoorbeeld de verlichting of de buitendeur in de gemeenschappelijke ruimte.

Is er iets kapot?
Als huurder heb je contact met Waterweg Wonen. Via een reparatieverzoek meld je dit bij Waterweg Wonen. Reparatieverzoeken in de woning worden door ons afgehandeld. Reparatieverzoeken voor het woongebouw zetten wij door naar de VvE.