Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Afvallab! Duurzaamheid

icoon_Duurzaamheid
Geplaatst op:
15-09-2014
Thema’s:
Wij staan voor duurzaamheid
afval

Aan de slag met duurzaamheid!

In de wijken Babberspolder-Oost, Holy-Zuidoost en VOP organiseert De Kleine Ambassade, in opdracht van Waterweg Wonen het “Afvallab” voor kinderen van groep 6 en 7. Met dit project leren de kinderen bewuster en duurzamer om te gaan met hun eigen leefomgeving. “Afvallab” is het vervolg op het eerder uitgevoerde project, “Afval the game”.

In het project “Afvallab” wordt het thema breder getrokken, naast afval staat bij dit project ook duurzaamheid centraal. Kinderen krijgen acht weken lang les over milieu, natuur en energie. In eerste instantie krijgen de kinderen theorieles, maar daarna gaan ze in de praktijk aan de slag. De uitkomsten van de lessen en de aangeboden kennis wordt vervolgens gebruikt voor speelkaarten. Op deze kaarten staan leuke en informatieve opdrachten die de kinderen in de eigen wijk kunnen uitvoeren.

Ambitie Duurzaamheid Duurzaamheid is een belangrijke ambitie van Waterweg Wonen. Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de corporatie is de ambitie om verder te verduurzamen. Dit wordt gebaseerd op drie duurzaamheidpijlers People, Planet en Profit, waarbij integrale aandacht is voor het milieu (Planet), sociale(People) en economische aspecten (Profit). Waterweg Wonen wil haar  huurders van dienst zijn bij het beperken van energiekosten en waterverbruik en hen bewustmaken van en enthousiast maken voor duurzaamheid.