Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Resultaatgericht schilderen

icoon_Goedbeheer
Geplaatst op:
17-12-2014
Thema’s:
Wij staan voor goed beheer
Overeenkomst onderhoudsbedrijven2

Wij werken samen aan uw schilderwerk

Waterweg Wonen gaat met vier onderhoudsbedrijven uit Vlaardingen en Rotterdam een bijzondere manier van samenwerken aan.  De Vlaardingse corporatie heeft gekozen voor resultaatgericht schilderwerk aan een groot deel van haar huurwoningen. Zij doet dit samen met Kloet Onderhoud, Willems Vastgoedonderhoud, Smits Vastgoedzorg en De Goede Schilders Vlaardingen. Woensdag 17 december ondertekenden alle partijen de  afspraken die zij maakten over deze resultaatgerichte vorm van samenwerken. Deze samenwerking gaat per direct in. 

Onderhoud van de woningen belangrijk
Waterweg Wonen vindt het belangrijk dat haar huurders zich thuis voelen in hun woning. Een woning die goed is onderhouden, levert hier natuurlijk een belangrijke bijdrage aan. Voor Waterweg Wonen is het op peil houden van het onderhoud van haar circa 12.000 huurwoningen dan ook een belangrijk speerpunt. 

Resultaatgericht samenwerken
Resultaatgericht samenwerken is een vrij nieuwe manier van samenwerking. De onderhoudsbedrijven stellen op basis van het door Waterweg Wonen gewenste kwaliteitsniveau - de prestatie-eisen - onderhoudsscenario’s op. Met deze overeenkomst bereikt de corporatie dat het onderhoudsbedrijf gedurende langere tijd de kwaliteit van het werk conform het gewenste kwaliteitsniveau garandeert. Dat is niet alleen prettig voor Waterweg Wonen, maar zéker ook voor haar klanten. Om de kwaliteit te waarborgen, maken regelmatige controles onderdeel  uit van de overeenkomst. Bovendien leveren de vier onderhoudsbedrijven belangrijke kennis en blijkt in de praktijk dat zij juist bij deze manier van samenwerken eerder geneigd zijn om vernieuwende technieken toe te passen. Daarnaast waardeert Waterweg Wonen het feit dat deze onderhoudsbedrijven allen actief zijn op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Ook de onderhoudsbedrijven hebben profijt van resultaatgerichte onderhoud. Voor hen is het een manier van werken waarbij continuïteit is verzekerd.

Hetzelfde presteren voor minder geld 
In de huidige economische tijden is Waterweg Wonen (nog) kritischer op haar uitgaven. De woningcorporatie heeft als doelstelling om op hetzelfde niveau te blijven presteren, maar met minder investeringen. Met deze vorm van samenwerken is Waterweg Wonen beter in staat te sturen op lagere kosten op de lange termijn.