Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Filmpje Thuis in uw Wijk

icoon_ActieplanWonen
Geplaatst op:
10-09-2014
Thema’s:
Wij staan voor Actieplan Wonen

Met ‘Thuis in uw Wijk’ proberen wij nieuwe huurders een goede woonstart te geven. In sommige wijken en straten werken we volgens deze aanpak. Sinds kort hebben wij een YouTube filmpje, waarin we precies uitleggen hoe het werkt.

Thuis in uw Wijk
Aangenaam wonen is méér dan wonen in een goed en prettig huis. Ook een fijne buurt hoort daarbij. Daarom zijn we in 2008 gestart met het pilotproject ‘Thuis in de Westwijk’. Dit bleek een groot succes te zijn. Daarna is besloten om ook in andere wijken te beginnen met het project, onder de naam ‘Thuis in uw Wijk’. Het doel is om bewoners een goede woonstart te geven en zo de anonimiteit in de wijk te doorbreken. Als huurders elkaar makkelijker aanspreken, voorkomen we problemen. Zo kunnen bewoners er samen voor zorgen dat het prettig wonen en leven blijft in hun buurt.

Huisbezoek
In het filmpje en in onze folder ziet u precies hoe het werkt. Voordat u een woning met het label ‘Thuis in uw Wijk’ kunt huren, zal er een gesprek met u plaatsvinden waarin een  medewerker kijkt hoe uw thuissituatie is.. U krijgt uitleg over de Thuis in uw Wijkregels en informatie over wonen in de wijk van uw keuze. Ongeveer 3 maandan na de verhuizing komt onze medewerker samen met de wijkmeester op bezoek in uw nieuwe woning.  Zij bespreken met u bespreken of alles naar wens is verlopen en hoe het contact met de directe buren is. . . Het project ‘Thuis in uw Wijk’ is herkenbaar aan de volgende advertentietekst op woonnet-rijnmond.nl: ‘Medewerking verlenen aan een verscherpt intakegesprek voorafgaand aan de verhuring.’

Nieuwgierig naar het filmpje of de folder?
Het filmpje kunt u bekijken door op 'Bekijk video' te klikken. Voor de folder klikt u hier.