Inwoners denken actief mee over plannen Station Maassluis West

Geplaatst op

Op 5 februari ondertekende de gemeente Maassluis in samenwerking met ons een intentieovereenkomst voor de gebiedsontwikkeling Station West. Hiermee spreken de gemeente en Waterweg Wonen af samen de mogelijkheden voor sociale woningbouw op deze locatie verder te onderzoeken.

Het participatietraject rondom Station Maassluis West is in volle gang. Sinds de informatiebijeenkomst op 24 april hebben inwoners van Maassluis kunnen meedenken over de plannen voor sociale woningbouw op deze locatie via straatinterviews, werksessies en door het invullen van de enquête.  

Meer dan 70 inwoners deden mee aan de straatinterviews op de dinsdagmarkt en in het centrum van Maassluis. Ook ging de gemeente in gesprek met laatstejaars studenten. De reacties zijn positief. “Wat ontzettend fijn dat de gemeente ons opzoekt bij school en dat we mogen meedenken over de plannen”, aldus een laatstejaarsstudent. Inwoners konden ook hun mening geven door een enquête in te vullen. Deze is ruim 100 keer ingevuld. Ook hebben er drie werksessies plaatsgevonden. Tijdens deze werksessies gingen betrokken inwoners en medewerkers van de gemeente Maassluis in samenwerking met ons met elkaar in gesprek over specifieke thema’s zoals de ‘leefomgeving’, ‘parkeren en bereikbaarheid’ en ‘groen en klimaat’.  

Informatiebijeenkomst na de zomer
Na de zomer wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de inwoners van Maassluis. Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten die we hebben gekregen uit de straatinterviews, enquêtes en werksessies gebundeld en gepresenteerd.

Zodra de datum bekend is, wordt hierover gecommuniceerd. Je bent dan van harte welkom. 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Fotograaf: Michelle Muus

Waterweg Wonen behoudt sociale huurwoningen voor Maassluis

Op 1 december verwelkomt Waterweg Wonen in 1 keer 257 sociale huurders uit Maassluis. Op maandag 7 oktober tekenden Hans Kox, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen en Richard Feenstra, Raad van Bestuur van Hef Wonen, hiervoor een koopovereenkomst. Doordat Waterweg Wonen de woningen overneemt van Hef Wonen blijven deze sociale woningen behouden voor de doelgroep. En dat was voor Waterweg Wonen de belangrijkste afweging. “We voelen ons verantwoordelijk voor behoud en groei van betaalbare huurwoningen in deze tijd van woningnood. Naast betrokken partner in Vlaardingen, zijn we dat nu ook in de regio. ”, zegt Hans Kox.
Lees meer

Geslaagde Struikroveractie in Zeevaardersbuurt

In de Zeevaardersbuurt staan grote veranderingen op de planning. De bestaande woningen worden gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw. Maar voordat dat gebeurt, hebben we op 5 oktober samen met bewoners en Samenwerking een succesvolle Struikroveractie gehouden. Tijdens deze actie konden bewoners planten en struiken uit de tuinen van de te slopen huizen meenemen naar hun eigen tuin of balkon. Zo geven we de planten een tweede leven én maken we de wijk groener.
Lees meer