Zo vul je je CV-ketel bij

Geplaatst op

De start van het stookseizoen is een mooi moment om de waterdruk van je cv-ketel te controleren. De waterdruk moet tussen de 1,2 en 1,8 bar zijn. Is de waterdruk lager? Vul hem dan bij, anders werkt de verwarming niet goed. In de video leggen we stap voor stap uit hoe je je cv-ketel bijvult via de ketel.

Instructies:

1. Sluit de vulslang aan op de tapkraan, draai deze goed vast zodat het niet gaat lekken.
2. Draai vervolgens de tapkraan open en vul de slang met water zodat de lucht eruit is en sluit de slang vervolgens aan op het vulpunt. Zorg ook nu dat de vulslang goed aangedraaid is.
3. Draai de kraan open en controleer of deze niet lekt. Nu kun je de tapkraan opendraaien om het systeem te vullen.
4. Als het systeem gevuld is, verwijderen we beide kranen en de vulslang.
5. Controleer na 2 weken of de druk nog steeds goed is.

De instructies voor het vullen via de radiator is verder hetzelfde als in de video. Zit er op je radiator geen manometer om de druk te controleren? Kijk dan op de ketel. Vergeet niet om regelmatig te controleren voor een comfortabele en warme winter!

Hoe vul ik mijn cv-ketel bij?

Is de druk lager dan 1,5 bar? Vul dan de CV-ketel bij. Kijk naar de instructie in dit filmpje of volg onderstaande stappen:

1.      Zet de thermostaat laag en laat de radiatoren afkoelen.
2.      Draai alle radiatoren open.
3.      Trek de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact
4.      In de buurt van de drukmeter zit een vulkraan. Koppel hier de vulslang aan.
5.      Zorg ervoor dat er geen lucht in de slang zit.
6.      Open de vulkraan met de speciale sleutel.
7.      Draai de kraan dicht als de drukmeter tussen 1,5 en 2 bar aanwijst.
8.      Steek vervolgens de stekker weer in het stopcontact.

Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact met ons op via 010 248 88 88.


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Deze bekende Vlaardinger vertelt in Watermerk hoe fijn ze woont

Watermerk staat zoals altijd vol met nieuws, verhalen van bewoners en woontips. Zo vertelt Roosje (‘baby Spice’ in het SBS6-programma ‘Battle of the Tributes’) hoe het bevalt in haar nieuwbouwwoning in de Westwijk. We vertellen over de nieuwe website die binnenkort live gaat. En ‘onze’ Hans van den Bosch schittert in de rubriek ‘meekijken met’.
Lees meer

Samen met gemeente Maassluis betaalbare woningen bouwen

Op maandag 5 februari ondertekenden wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis en Hans Kox, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen een intentieovereenkomst voor de gebiedsontwikkeling Station West. Hiermee spreken de gemeente en Waterweg Wonen af samen de mogelijkheden voor sociale woningbouw op deze locatie verder te onderzoeken.
Lees meer

Succesvol project ‘Prettig Wonen’ verlengd

Fijne vriendschappen, bewoners die weer regelmatig in beweging zijn. Bewoners die de eenzaamheid bestrijden door met elkaar koffie te drinken, voor elkaar te koken en samen te eten. Dat is een greep uit de waardevolle resultaten van het project Prettig Wonen. Het succes bij bewoners is reden om het project, na ruim 4 jaar, te verlengen.
Lees meer