Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Ontdek de nieuwe buurttafels in Vlaardingen

Geplaatst op:
06-05-2024
1 Mei Westwijk 7

Op 1 mei 2024 was het zover: de Zuidbuurt in Vlaardingen vierde de feestelijke onthulling van twee sprankelende parklets. Wat zijn parklets? Nou, dat zijn parkeerplekken die zijn omgetoverd tot gezellige ontmoetingsplaatsen, compleet met buurttafels waar buurtgenoten kunnen samenkomen. Het idee? Om de buurt nóg levendiger te maken en de gemeenschapszin te versterken. 

De magie van parktlets
De ruime buurttafels bieden tal van mogelijkheden, van gezellig kletsen tot het organiseren van evenementen, ontspannen na een wandeling, of samen genieten van een maaltijd in het zonnetje. Kortom, een plekje om te ontspannen en de buurt beter te leren kennen.

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog kruidenplanten toegevoegd voor een smaakvolle twist, een wormenhotel om groenafval om te zetten in voedingsstoffen, en een vrolijke pergola die de buurttafels extra kleur geeft.

Ideeën delen en samen ontwerpen
Maar het gaat niet alleen om de fysieke plek. Het is ook een uitnodiging aan buurtbewoners om hun wensen en ideeën te delen. Tijdens de opening konden ze hun input achterlaten op houten schijfjes, die vervolgens boven de tafels aan de pergola worden gehangen. Een beetje zoals een blanco kleurplaat waar iedereen zijn eigen tintje aan kan geven.

De Transformatie van de Zuidbuurt
Dit initiatief is onderdeel van de grotere ontwikkeling van de Zuidbuurt in Vlaardingen, waarbij ERA Contour, de Gemeente Vlaardingen en wij de handen ineenslaan. Het is een project vol uitdagingen en kansen, waarbij wordt gekeken naar innovatieve ontwerpen om de openbare ruimte te verbeteren. De parklets zijn voorlopig een tijdelijke toevoeging, maar als de buurt er net zo enthousiast over is als tijdens de opening, kunnen ze zomaar eens wat langer blijven staan. Met de steun van de TBI Klimaattrein is dit initiatief werkelijkheid geworden.