Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Keuken, badkamer of toilet? Dat kan!

Je kunt nu zelf bij Waterweg Wonen een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen! Dat kun je doen door de onderstaande 7 stappen te volgen en de spelregels te lezen.

Stap 1.  Afspraak maken met onze Woonservice
Je bepaalt zelf wanneer je de keuken, badkamer of toilet laat vervangen. Maak een afspraak met onze Woonservice via telefoonnummer 010 248 88 88. Onze medewerkers leggen jou dan uit wat de mogelijkheden en de voorwaarden zijn.

Stap 2.  Hoe oud is je keuken, badkamer en/of toilet? 
Als je een afspraak maakt met een medewerker van de Woonservice, komen we eerst kijken naar jouw huidige keuken, badkamer en/of toilet. Ook als je de keuken, badkamer en/of toilet eerder wilt vervangen dan de standaardperiode (afschrijvingsperiode), dan is dit mogelijk. Je betaalt dan een vergoeding voor de jaren dat er eerder vervangen wordt. Voor een keuken gaan we uit van 18 jaar en van een badkamer of toilet van 30 jaar. Vervanging na deze periode is voor rekening van Waterweg Wonen. De kosten per jaar zijn € 100,- voor een keuken of een badkamer en € 50,- voor een toilet. Als een eventueel vergoedingsbedrag is vastgesteld kijk je samen met de medewerker van de Woonservice naar jouw wensen en de verschillende mogelijkheden die wij jou kunnen bieden. Je kunt daar zelf een keuze in maken. 

Stap 3. Je hebt een keuze gemaakt, hoe gaat het verder?
Als je een keuze hebt gemaakt, maakt onze medewerker in de Woonservice een offerte voor je. Deze sturen we per post of e-mail naar je toe. Je leest de offerte goed door en kijkt of alles naar wens is. Als je akkoord bent, teken je de offerte en stuur je deze naar ons op.

Stap 4. Offerte getekend
Vanaf het moment van ondertekening leg je je vast op verplichtingen die voortkomen uit de offerte. Je kunt deze dan niet meer annuleren. Als je de getekende offerte aan ons hebt geretourneerd en de (vooruit)betaling door ons ontvangen is, gaan wij de benodigde zaken bestellen. Het vervangen van een keuken, badkamer en/of toilet valt niet onder het sociaal convenant van Waterweg Wonen.

Stap 5. Als de financiën geregeld zijn
Dan neemt de aannemer contact met je op om een afspraak te maken om de werkzaamheden uit te voeren. De plaatsing kan pas worden uitgevoerd als wij de ondertekende offerte met aanbetaling hebben ontvangen.
Het is belangrijk dat je de financiële afspraken nakomt.

Stap 6. Je nieuwe keuken-badkamer-toilet is klaar, en wat dan?
Als de aannemer de werkzaamheden voor jouw nieuwe keuken, badkamer en/of toilet naar jouw tevredenheid heeft afgerond, dan teken je het opleverdocument. Als er nog punten zijn die nageleverd moeten worden, staat dit op het opleverdocument vermeld. Waterweg Wonen is daarna zoals gewoonlijk verantwoordelijk voor het onderhoud aan jouw nieuwe keuken, badkamer en/of toilet. Eventuele aanwezige apparatuur wordt uitgesloten van onderhoud. Je bent als klant namelijk zelf eigenaar van deze apparatuur.

Stap 7. Ben je echt tevreden?
Wij hopen dat je met veel plezier gebruik zult maken van jouw nieuwe keuken, badkamer en/of toilet. Wij willen dit graag van je weten. Daarom nemen wij telefonisch contact met je op om te horen hoe jouw ervaring is. Zo willen we de dienstverlening verbeteren.

Spelregels
Klik hier voor de spelregels voor het vervangen van een keuken, badkamer en/of toilet.

Tips en verdere informatie
• Een badkamerrenovatie neemt ongeveer 9 tot 10 werkdagen in beslag. Een toiletrenovatie neemt ongeveer 4 tot 5 werkdagen in beslag. Worden de badkamer en het toilet tegelijkertijd gerenoveerd dan duurt dit ongeveer 9 tot 10 werkdagen.
• Zelf aangebrachte voorzieningen (zav's) moet  je zelf de- en hermonteren.
• Apparatuur zoals bijvoorbeeld een wasmachine en (badkamer)meubels moet je zelf verwijderen voordat de werkzaamheden starten.
• Wij adviseren je ook om fotolijstjes, schilderijtjes en dergelijke, die hangen aan de muur die grenst aan de ruimte waar gewerkt wordt, van de muur af te halen. Deze kunnen door de trillingen van het sloopwerk van de muur vallen.
• Wij verwachten, zowel van de aannemer als van jou, dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor een voorspoedig verloop is het van belang dat jijzelf of iemand namens jou tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aanwezig is in de woning. Wanneer de werklieden door jouw afwezigheid de werkzaamheden niet kunnen uitvoeren, worden   hiervoor kosten in rekening gebracht.
• Aanvullende informatie over de keukenrenovatie:
   - De monteurs zijn gemiddeld 2 à 3, dagen met een keukenrenovatie bezig.
   - De keukenruimte moet leeg zijn als de monteurs gaan beginnen.
   - De toegangsweg van de buitendeur tot aan de keuken moet vrij zijn.
     Dus schoenen, jassen en andere spullen uit de gang moeten verwijderd zijn.
• Tijdens een renovatie gebeurt het nog wel eens dat we asbest tegenkomen onder de vloer. Als dit gebeurt, zorgen wij dat de vloerbedekking (tapijt, laminaat, zeil e.d.) wordt verwijderd. De huurder is wel zelf verantwoordelijk voor een nieuwe vloerafwerking.

Keuzemogelijkheden
Er zijn heel wat mogelijkheden voor jouw nieuwe keuken, badkamer of toilet. Om jou een indruk te geven, kun je hier alvast een aantal opties bekijken voor kleuren in je keuken of badkamer/toilet 15 x 15 tegelmaat, of badkamer/toilet 15 x 20 tegelmaat.

Leaflet
Wil je deze informatie printen en nog nalezen? Klik dan hier voor de leaflet vervangen van keuken, badkamer of toilet.

Wilt u een nieuwe badkamer, toilet of keuken?