Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Filmpjes

 


 

Westwijk

Appartementen Erasmusplein
Eind januari werden de woningen en de sporthal aan het Erasmusplein opgeleverd. De bewoners van de 46 appartementen voor 55-plussers wonen daar samen in de ‘Samen langer thuis’ woondroom. Die helpen elkaar met activiteiten, die willen een klusje klaren en vinden het belangrijk er samen een fijne, veilige leefomgeving van te maken.

Dit filmpje geeft een terugblik van de bouw en een beeld van het opleverfeest.

Opening Expeditie Marnix
Opening van het Gelukslab en Salon MarniX! Waterweg Wonen schreef de prijsvraag ‘Expeditie Marnix’ uit. Iedereen kon ideeën indienen om het woongeluk in de Marnixflat in Vlaardingen te verbeteren. De jury koos het Gelukslab als winnaar van de grote prijs. En zo gebeurden steeds meer mooie dingen…..

Expeditie Marnix
Hoe zorgen wij dat bewoners over tien jaar nog gelukkig wonen in de Marnixflat? Wij schreven een prijsvraag uit met de naam ‘Expeditie Marnix’. Bewoners en organisaties konden hun ideeën inbrengen. Tijdens de presentatie vielen het Gelukslab en de AED in de prijzen. Maar eigenlijk was élke finalist een winnaar.

Oplevering Samuel Esmeijerstraat
De huurders van de twintig energiezuinige eengezinswoningen aan de Samuël Esmeijerstraat ontvangen onlangs de sleutel van hun nieuwe woning. Wij zijn erg trots op deze eerste Nul op de Meter-eengezinswoningen in Vlaardingen.

Westkaap
Super trots zijn wij op het gebouw Westkaap in de Westwijk! Hier wonen onze huurders samen met verstandelijk beperkten in een woongebouw. Een heerlijke sfeer hangt er in het gebouw met 36 woningen voor verstandelijk beperkten en 12 sociale huurwoningen. Stichting Philadelphia begeleidt de cliënten, om het beste uit zich zelf te halen. Dolblij zijn alle bewoners met hun nieuwe woning. Kijk zelf maar….. 

Start bouw Samuel Esmeijerstraat
De bouw van de eerste 20 Nul op de Meter-eengezinswoningen in Vlaardingen is gestart.
Met dit project, aan de Samuël Esmeijerstraat, maken wij 20 (jonge) gezinnen blij. Bovendien dragen we je een steentje bij aan een duurzame samenleving.

Wijkmeesters sociale aanpak
Mieke en Adil werken als wijkmeesters sociale aanpak in de Westwijk. Nu schitteren zij in de hoofdrol van dit filmpje. Kijk eens wat ze voor de bewoners van de wijk betekenen.

Holy
Holy-Zuidoost volop in beweging!
Wat is er allemaal al gesloopt, gerenoveerd en gebouwd in Holy-Zuidoost? En wat staat er allemaal nog te gebeuren? Je kunt het zien in dit filmpje dat we hierover gemaakt hebben.

Feestelijk start bouw De Nieuwe Vogelbuurt
Op 19 november kwamen de eerste kopers van De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen bij elkaar voor de feestelijke start bouw. 

Babberspolder
Indiërs op werkbezoek bij Waterweg Wonen
Op woensdag 4 juli 2018 kwamen ruim 30 Indiërs bij ons op bezoek. We vertelden over de volkshuisvesting in Vlaardingen en de vernieuwing van Babberspolder-Oost.
Daarna gingen we met de hele groep de wijk in om de woningen te bekijken.

Foodtruckfestival Babberspolder-Oost
Een Foodtruck Festival streek 21 april neer in Park ’t Nieuwelant. Gemeente Vlaardingen, Era Contour en Waterweg Wonen organiseerden gezamenlijk voor alle bewoners van de nieuwe Babberspolder-Oost een opleverfeest. De bewoners en wij hebben genoten! Uit de enthousiaste reacties blijkt dat ze ook met veel plezier in de nieuwe buurt wonen.

Indische Buurt
Nul-op-de-meterwoningen Soendalaan
Waterweg Wonen, BIK bouw, Itho Daalderop, 2nd Skin, Giesbers Installatietechniek en de TU Delft werken samen aan een uniek renovatieproject in de Indische Buurt in Vlaardingen. In deze pilot worden 12 portiekwoningen aan de Soendalaan gerenoveerd tot Nul op de Meter-woningen. Het complex wekt na renovatie evenveel duurzame energie op als de woningen en haar bewoners nodig hebben. Nul op de Meter-woningen komen in nieuwbouw vaker voor, maar voor renovatie is dit een van de eerste projecten in gestapelde woningbouw in Nederland. Het verduurzamen van de woningvoorraad op deze wijze draagt niet alleen bij aan de klimaatdoelstellingen maar tevens aan de betaalbaarheid en de bruikbaarheid van de woningen op de lange termijn. De bewoners zijn vanaf het begin erbij betrokken, zijn zeer enthousiast over het project en werken graag mee.

Centrum
Opleverfeestje voormalig Leskipand
Het nieuwe pand op de locatie van het voormalig Leskipand is klaar! Aan de vele jaren van leegstand aan de Hoogstraat 204-206 is een eind gekomen. Er staat nu een nieuw pand met circa 300 m² bedrijfs-/winkelruimte en daarboven 11 sociale huurappartementen. Appartementen bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar. Dit nieuwe pand werd feestelijk opgeleverd.

Filmpje feestelijke start werkzaamheden Burgemeester Pruissingel en omgeving
Begin juli zijn de werkzaamheden aan de woningen in het centrum officieel gestart met een feestelijke balkonborrel. Zo kon er op gepaste afstand met elkaar geproost worden. 

Met dit filmpje kijken we terug op een geslaagde borrel. Ook laten we mooie beelden van bovenaf zien. 

Binnentuin Leskipand samen met bewoners opgeknapt
Bekijk in dit filmpje hoe de bewoners en een tuinier samen met ons de binnentuin van het Leskipand aan de Hoogstraat opknapten. De bewoners en wij zijn erg tevreden over het resultaat!

Duurzaamheid
Wij werken aan een duurzame toekomst!
Waterweg Wonen vindt duurzaamheid heel belangrijk. Wij hebben al veel duurzame projecten gedaan en daar zijn wij trots op! Onze opgave is om in 2050 alle woningen CO2-neutraal te hebben. 

Kantoorpand Waterweg Wonen
Breeam very good dat is het certificaat dat de Mampaey installatiebedrijven hebben bereikt met deze superzuinige energie-installatie vol met innovaties. De medewerkers van Waterweg Wonen ervaren dag in dag uit comfort want dat is ons resultaat. 

Tips
Inloggen mijn.waterwegwonen
Uitleg hoe er ingelogd kan worden bij mijn.waterwegwonen.nl.

Nieuwe keuken, badkamer of toilet
U huurt een woning van Waterweg Wonen en u wilt graag een nieuwe badkamer, toilet of keuken. Wat komt er bij kijken als wij deze bij u komen vervangen? Bekijk deze film om een goed beeld te krijgen van onze aanpak.

Ventileren
Het ventileren van uw woning is gezond, maar hoe kunt u dit nu het beste doen? Onze collega geeft u graag tips om te zorgen voor een prettig en gezond leefklimaat in uw eigen woning.

Diversen
Belanghoudersdag 'Vlaardingen verkent' 2019
We willen in Vlaardingen een netwerk met een gezamenlijke maatschappelijke agenda: gebruik maken van elkaars kwaliteiten zodat we een extra stap kunnen zetten voor huurders die dat nodig hebben.

Gouden huurders 2022  
Huurders die al 50 jaar dezelfde woning van ons huren, nodigden wij uit voor een gezellige high tea. Zo zetten we onze trouwste huurders in het zonnetje. Het werd een hele gezellige middag!

Lipdub Waterweg Wonen 
Vaak is een jaarverslag best saai om te lezen. Daarom maakten wij een ware videoclip van ons jaarverslag. Samen met al onze collega's. Al zingend en dansend laten wij zien wat wij (samen met vele anderen) in 2018 gedaan hebben, voor onze bewoners én de stad Vlaardingen.

Portiekopruimacties 
Waterweg Wonen vindt schoon, heel en veilig erg belangrijk. Daarom houden wij portiek-opruimacties. Tijdens een portiekactie worden goederen die door bewoners in openbare ruimtes, zoals gangen en portieken, zijn gestald verwijderd. Dit doen we om de veiligheid en leefbaarheid van de portieken te verbeteren. 

Ipse
Al ruim 10 jaar werkt Waterweg Wonen samen met Stichting Ipse de Bruggen. En daar zijn wij trots op! Daarom maakten wij een film over de hardwerkende mannen, die 4 dagen per week zwerfvuil opruimen in de Babberspolder-Oost en de Westwijk.
Vol overgave zetten zij zich in voor een omgeving die schoon en heel is, en een veilig gevoel geeft.

Broodje Brandweer Dag van het Huren
Op zaterdag 13 oktober 2018, op de Dag van het Huren, organiseerden wij Broodje brandweer, speciaal voor onze huurders van 55 jaar en ouder. Een informatieve ochtend over brandveilig wonen en daarna een gezellige lunch met de brandweer!

Jaarverslag 2019 'Op expeditie in Vlaardingen'
In deze korte film laten we zien wat wij (samen met vele anderen) in 2019 hebben gedaan en waar we ons de komende tijd voor inzetten. Voor onze bewoners én de stad Vlaardingen.

Nabeschouwing functiewissel
Voor het programma Trading Places (tradingplaces.work) wisselden Marieke Kolsteeg, onze directeur-bestuurder, en Franc. Bongaerts, bestuurder van welzijnsorganisatie Minters, dienstverleners in welzijn, onlangs anderhalve week van functie. In deze nabeschouwing blikken we met hen terug op hun ervaringen tijdens deze functiewissel. 

Corona
Wij wensen jullie veel sterkte!
Het is een rare tijd, zo met het coronavirus. Gelukkig gaat het nu de goede kant op. De regels worden wat soepeler en we mogen steeds een beetje meer. Met dit filmpje willen we laten zien dat we aan jullie denken en jullie veel sterkte wensen.

Onze werkwijze in coronatijd
Het werk bij onze klanten gaat zoveel mogelijk door. Om dit goed en veilig te doen, hebben wij een aantal regels. In deze film kun je zien hoe wij op dit moment ons werk doen. 

Onze helden in de wijk
We zijn heel trots op en blij met onze wijkmeesters en complexbeheerders! Hoe ze omgaan met de noodzakelijke maatregelen en invulling geven aan 'aangepast werken'.

Onze ‘helden in de wijk’ hebben daar zelf een filmpje van gemaakt en dat delen wij natuurlijk graag met u! 

 

Play_Button