Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Voltooiing woonbuurt Vlaardings Geluk feestelijk van start

icoon_ActieplanWonen icoon_Partnerschap
Geplaatst op:
02-12-2016
Thema’s:
Wij staan voor Actieplan Wonen Wij staan voor Partnerschap

Op donderdag 1 december zijn TBI-onderneming ERA Contour en Waterweg Wonen definitief gestart met de bouw van de laatste woningen van het nieuwbouwproject ‘Vlaardings Geluk III’ in  Babberspolder Oost. Wethouder Hans Versluijs sloeg, onder het toeziend oog van ruim 200 toekomstige bewoners en genodigden, de feestelijke paal de grond in. “We zijn trots dat we na het succes van Spiegelhof, het Van Hogendorpkwartier en Vlaardings Geluk I en II nu de voltooiing van deze mooie wijk mogen realiseren” aldus Job van Zomeren, directeur van ERA Contour.

Met het licht op groen, maken ERA Contour en Waterweg Wonen in ieder geval de huidige kopers gelukkig, die nu verzekerd zijn van de realisatie van hun woning. Veel van deze mensen zijn al vanaf het begin betrokken bij het project en hebben ook meegedacht over het ontwerp en de uitstraling van de appartementen en waterwoningen en de woonomgeving van de woningen. De gemeente Vlaardingen, samenwerkingspartner van Waterweg Wonen bij de herstructurering van Babberspolder Oost, zorgt ervoor dat die woonomgeving tijdig wordt gerealiseerd.

Architectuur
In Vlaardings Geluk III komen in totaal 59 eengezinswoningen en 16 appartementen, verdeeld over 68 koop- en 7 huurwoningen. Met een grote variatie in woningtypes en prijsklassen is er voor ieder wat wils. Qua uitstraling sluiten de woningen aan bij de architectuur die is toegepast in Vlaardings Geluk II. Er is nog een enkele woning te koop. Meer informatie over dit project is te vinden op www.vlaardingsgeluk.nl.

De afgelopen jaren is Babberspolder Oost een gevarieerde woonwijk geworden met woningen waar vraag naar is. Met een schitterend nieuw winkelcentrum en een prachtig scholencomplex. “Het is een wijk waarmee Vlaardingen de toekomst aankan. Het heeft een diversiteit aan woonvormen en een goede mix van koop- en huurwoningen”, aldus Harrie Bosch directeur-bestuurder van Waterweg Wonen.