Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

De Nieuwe Vogelbuurt is een feit!

vitaal
Geplaatst op:
28-04-2016
Thema’s:
Vitaal

De eerste huurders ontvangen de sleutel van hun nieuwe woning.

Het was een intensief traject, maar De Nieuwe Vogelbuurt is nu echt een feit. Vandaag ontvingen de eerste huurders officieel de sleutel van hun nieuwe eengezinswoning uit handen van directeur-bestuurder Harrie Bosch van Waterweg Wonen.

De familie Skiba is één van de gelukkige gezinnen die mogen wonen in een gloednieuwe eengezinswoning: “We kijken er erg naar uit om hier te gaan wonen. De Nieuwe Vogelbuurt wordt echt een mooie wijk.“ Harrie Bosch: “De Nieuwe Vogelbuurt is wederom een prachtige uitwerking van het Actieplan Wonen. Met de realisatie van de eerste fase hebben we in totaal negentien eengezinswoningen beschikbaar. Ik wens onze huurders die hier gaan wonen heel veel plezier toe in hun nieuwe woning”.

Negentien huurwoningen
In De Nieuwe Vogelbuurt worden in totaal negentien huurwoningen gerealiseerd. Al deze woningen bevinden zich in de eerste fase en zijn allemaal verhuurd. Twee woningen zijn verhuurd aan Stichting de Spil. Deze stichting zorgt er voor dat acht jongeren, met een verstandelijke beperking, zelfstandig kunnen wonen. Stichting De Spil steunt deze jongeren waar nodig met de juiste begeleiding 24 uur per dag. 

Vijftien woningen zijn verhuurd aan huurders die hun eengezinswoningen moeten verlaten voor de volgende fase van De Nieuwe Vogelbuurt. De overige twee huurwoningen zijn via de reguliere verhuur (Woonnet-Rijnmond) aangeboden.  

In totaal worden in de eerste fase van De Nieuwe Vogelbuurt 72 woningen opgeleverd. Naast de 19 sociale huurwoningen worden er 53 koopwoningen opgeleverd.

Interesse in een koopwoning?
Wilt u een woning kopen in De Nieuwe Vogelbuurt, neem dan contact op met Thuis makelaardij, www.makelaardij-thuis.nl, info@makelaardij-thuis.nl of 010 – 474 37 71.