Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Bewoners Zwaluwenlaan Even sluiten intensieve periode af

Toekomstbestendig Duurzaam
Geplaatst op:
23-06-2016
Thema’s:
Toekomstbestendigde organisatie Verduurzaming

Feestelijke afronding van grootschalige renovatie

Het was vandaag feest aan de Zwaluwenlaan Even. En met reden! Na een intensief traject van zo'n tien jaar zijn de werkzaamheden aan het complex nu officieel afgerond en kunnen de bewoners weer genieten van hun woning met het indrukwekkende uitzicht.

Val Klein woont in de Zwaluwenlaan Even: “Ons complex is weer keurig, zowel aan de binnen- én buitenkant. Het is en blijft een fijne flat om in te wonen. Met een weids uitzicht tot aan de Nieuwe Waterweg en Delft voel je je zo vrij als een vogel. Als een zwaluw, ja! De flat doet zijn naam echt eer aan.”

“Intensieve periode voor onze huurders“
Directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, Harrie Bosch: “Het was een intensieve periode voor onze huurders. De renovatie was een complex traject. Onder andere door de aanleg van de A4. Het was lang onduidelijk of de snelweg er zou komen. Dit had natuurlijk grote gevolgen voor de gekozen werkzaamheden. Want wat doe je wel en wat niet als er een nieuwe snelweg bij komt? Dit is de reden dat de volledige renovatie bestond uit vier fasen verspreid over de afgelopen tien jaar.”

Zonnepanelen op het gebouw
Projectleider Sjaak Schenkeveld van Waterweg Wonen leidde de laatste jaren het project. “Het was een lange zit. De overlast was fors, bijvoorbeeld tijdens het hakwerk aan de consoles. Soms liep de planning uit. Ik heb er alle begrip voor dat bewoners het soms zat waren. Lichtpuntjes zijn er ook. De zonnepanelen op de gevel wekken stroom op voor het gebouw en dat is goed voor het milieu.

Diverse werkzaamheden
In de Zwaluwenlaan Even zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de keuken, badkamer en toilet, schilderwerk, voordeuren vervangen, individuele CV-ketels, isolatie, consoles (constructiepilaren), trappenhuis, galerijen, gevels en het aanbrengen van zonnepanelen.