Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

De energietoeslag is verhoogd!

DroomwolkWoongelukeenplekvooriedereen woongelukWZZ
Geplaatst op:
09-08-2022
Thema’s:
Een plek voor iedereen Wonen zonder zorgen
Energietoeslag Banner

Je moet steeds meer betalen voor gas en de elektriciteit. Heb je ook moeite om je energierekening te betalen? Kijk dan of je recht hebt op de energietoeslag. De energietoeslag is een toeslag voor huishoudens met een laag inkomen om te helpen met het betalen van de energierekening. De energietoeslag is eenmalig, aanvragen kan tot 1 januari 2023.

Het kabinet heeft in juli aangekondigd de energietoeslag te verhogen van 800 euro naar 1.300 euro.

Energietoeslag is verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro
Heb je al een deel van het geld ontvangen? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt de aanvullende 500 euro automatisch. Dit geldt ook als je al een aanvraag hebt gedaan, maar nog niets hebt gehoord.

De energietoeslag is er niet alleen voor mensen met een uitkering
Je kunt het geld ook krijgen als je werkt of met pensioen bent en je inkomsten zijn op of net boven het sociaal minimum.

Heb jij recht op de energietoeslag?
Bekijk of jij ook recht hebt op de 1.300 euro voor je energiekosten via de website van Stroomopwaarts: stroomopwaarts.nl/energietoeslag. Via deze website kun je direct de energietoeslag aanvragen.

Twijfel je?
Vraag de toeslag dan ook gewoon aan. Je hoort vanzelf of je er wel of geen recht op hebt. Als je te veel verdient, dan wordt je aanvraag afgewezen. Je ontvangt dan geen energietoeslag en hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen.

Oh ja, je hoeft niet bang te zijn dat de toeslag invloed heeft op je huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag. En ook niet op een eventuele uitkering.