Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Feestelijke start bouw De Nieuwe Vogelbuurt

icoon_ActieplanWonen
Geplaatst op:
19-11-2015
Thema’s:
Wij staan voor Actieplan Wonen

1e paal is geslagen door Pascal 10 jaar.

Pascal van tien jaar gaat samen met zijn ouders en zijn zus Rachélle wonen in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen. Op donderdag 19 november mocht Pascal symbolisch de eerste paal slaan voor de bouw van deze nieuwe wijk De Nieuwe Vogelbuurt is niet voor niets een hele leuke wijk voor kinderen om te wonen.

In een warm nest, zo werden letterlijk de eerste kopers van De Nieuwe Vogelbuurt ontvangen tijdens de feestelijke start bouw bijeenkomst van het nieuwbouwproject. Kopers en projectbetrokkenen waren aanwezig om met elkaar kennis te maken, maar vooral om met elkaar te vieren dat er is gestart met de bouw van De Broedvogel fase 1 en 2 met in totaal 72 eengezinswoningen. De Broedvogel is onderdeel van de gebiedsontwikkeling De Nieuwe Vogelbuurt.

Drie partijen zorgen gezamenlijk voor de realisatie van De Nieuwe Vogelbuurt Wethouder Hans Versluijs – Gemeente Vlaardingen
“De start van de bouw van De Nieuwe Vogelbuurt is een reuzestap in de uitvoering van het Actieplan Wonen. Er waren te weinig eengezinswoningen voor gezinnen en te veel verouderde en goedkope flats in Vlaardingen. In deze wijk zie je de metamorfose zich voltrekken. Verouderde flats zijn gesloopt en betaalbare huizen met een tuin voor jonge gezinnen komen nu terug. In De Nieuwe Vogelbuurt zijn enkele flats daarnaast ingrijpend gerenoveerd door Waterweg Wonen, met een prachtig resultaat. Ik wens alle bewoners veel woonplezier toe. Dat gaat vast lukken in deze vriendelijke wijk met twee scholen, de Kindervallei,  winkels, sportvoorzieningen en de Broekpolder in de buurt!”
Harrie Bosch – Directeur-bestuurder Waterweg Wonen
“Ontzettend mooi dat we kunnen starten met de realisatie van De Nieuwe Vogelbuurt. Het is een intensief traject geweest om tot deze feestelijke start te komen. Ruim tien jaar is er aan het plan voor De Nieuwe Vogelbuurt gewerkt. Maar het plan past nu goed bij de woonwens van de Vlaardingers en sluit goed aan bij onze ambities in het Actieplan Wonen. De Nieuwe Vogelbuurt wordt een prachtige nieuwe wijk in Vlaardingen waarbij (jonge) gezinnen met plezier wonen en hun vleugels kunnen uitslaan.”
Rob Tummers - Directeur van Dura Vermeer Bouw Zuid West
“We staan aan de start van een prachtige metamorfose die op basis van een vraag gestuurde ontwikkeling tot stand is gekomen.”    

Vliegende start
De verkoop van de eengezinswoningen in De Nieuwe Vogelbuurt is een succes. Niet alleen zijn alle 19 woningen in de eerste fase van De Broedvogel verkocht, ook de 34 woningen in de tweede fase zijn nagenoeg verkocht. Daarbij komt 75 procent van de kopers uit Vlaardingen. Het succes is aanleiding om een half jaar na de start verkoop van de eerste fase met de bouw te starten.

De Nieuwe Vogelbuurt
In de wijk Holy in Vlaardingen gaat er iets moois gebeuren. De komende jaren gaan Waterweg Wonen en Dura Vermeer in deze wijk ruim 400 eengezinswoningen realiseren. Door sloop en nieuwbouw krijgt de wijk een compleet nieuwe inrichting. De Nieuwe Vogelbuurt wordt daardoor een veilige gezinswijk met behoud van het unieke, groene karakter van de wijk.

Blijf op de hoogte via www.denieuwevogelbuurt.nl of kijk op Facebook.