Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Start bouw CPO Samuel Esmeijerstraat

icoon_ActieplanWonen icoon_Partnerschap
Geplaatst op:
11-02-2016
Thema’s:
Wij staan voor Actieplan Wonen Wij staan voor Partnerschap

Eerste paal officieel geslagen

De eerste paal voor het nieuwbouwproject in de Samuel Esmeijerstraat in de Westwijk werd op vrijdag 12 februari geslagen. De negentien nieuwe woningen worden in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) gebouwd. Kopersvereniging Vlaardingen West en Waterweg Wonen hebben bij de ontwikkeling nauw samengewerkt.

Samenwerking

Kopersvereniging Vlaardingen West heeft met begeleiding van BIEB advies zelf de architect (Vermeer Architecten) en aannemer Van Zanten geselecteerd en is verantwoordelijk voor het ontwerp- en bouwproces. Ook heeft de kopervereniging zelf deelnemers (kopers) geworven. Waterweg Wonen levert bouwrijpe grond, zorgt voor een deel van de voorfinanciering en achtervang en ondersteunde in de werving van deelnemers.

Droomhuis
Het project is een unieke kans om voordelig je eigen droomhuis te bouwen. “We hebben gezamenlijk de uitstraling en zelf de indeling van de woningen kunnen bepalen. Dit was een intensief proces. Nu zijn wij blij dat de heipalen nu in de grond gaan”, vertelt een enthousiaste Marcel van Kleef namens de Kopersvereniging. “Wij kijken allemaal uit naar onze mooie, nieuwe woning. Het is bijzonder dat wij, door het hele voortraject, nu een hechte groep van buren zijn geworden. En dat terwijl wij er nog niet eens wonen.” De kopers verwachten dit jaar nog hun woning te kunnen betrekken.

Nog één hoekwoning te koop

Een woning aan de Samuel Esmeijerstraat is nog beschikbaar. Het is een tweelaagse hoekwoning (woonoppervlakte circa 85m2), met een ruime tuin. VON-prijs € 199.000. Voor meer informatie en/of toelichting kunt u contact opnemen met Van Driel makelaardij.