Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Hoe gaan we om met onze bomen?

Duurzaam
Geplaatst op:
26-04-2016
Thema’s:
Verduurzaming
Boom

Als er een boom verdwijnt, plaatsen we waar mogelijk een boom terug

Bomen zorgen voor een gezonde leefomgeving en geven sfeer aan een wijk. Maar de bomen moeten wel gezond zijn en geen gevaar opleveren voor de mensen in de wijk. Om te kunnen vaststellen hoe het met de bomen gaat, vragen wij regelmatig aan een boomtechnisch adviesbureau om onze bomen na te kijken. Uit dit onderzoek kan blijken dat sommige bomen ziek zijn en dus moeten worden gekapt.

Hoe gaat dit proces in zijn werk?

1. Voor elke boom die gekapt gaat worden vragen we een “omgevingsvergunning” aan bij de     gemeente Vlaardingen. Daarbij laten we natuurlijk ook het rapport zien van het boomtechnisch adviesbureau. We kappen alleen als dat noodzakelijk is.
2. Als de gemeente de vergunning verleent wordt dit kenbaar gemaakt door de gemeente op     www.officielebekendmakingen.nl. Binnen zes weken mag er bezwaar worden gemaakt tegen het kappen. Dit kan alleen als er een duidelijke gemotiveerde reden is.
3. Sinds kort informeren wij ook onze huurders die in de buurt van de te kappen boom wonen. Dat doen we via een melding op mijn.waterwegwonen.nl.
4. Als deze procedure helemaal is doorlopen, worden de kapwerkzaamheden uitgevoerd.
5. Daarna plaatsen we, als er voldoende ruimte is, een boom terug in de wijk.