Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Waterweg Wonen pakt door in Indische Buurt

Duurzaam icoon_ActieplanWonen icoon_Goedbeheer
Geplaatst op:
14-06-2018
Thema’s:
Verduurzaming Wij staan voor Actieplan Wonen Wij staan voor goed beheer
Waterweg Wonen pakt door met opknappen in Indische Buurt

183 appartementen naar A+ label

Na de unieke renovatie van de 12 Nul-op-de-Meter woningen aan de Soendalaan is nu de rest van de complexen in de Indische Buurt aan de beurt. De eerste appartementencomplexen staan in de steigers en de werkzaamheden zijn begonnen. Waterweg Wonen heeft BIK bouw wederom gecontracteerd om de appartementen te voorzien van een 2nd skin. De bewoners krijgen hierdoor een comfortabeler huis met een stabiel klimaat. Het concept is bedacht om bestaande woningen te voorzien van een nieuwe hoogwaardige gevel en duurzame installaties waarbij de werkzaamheden zoveel mogelijk aan de buitenzijde plaatsvinden. Het verduurzamen van de woningvoorraad op deze wijze draagt niet alleen bij aan de klimaatdoelstellingen, maar tevens aan de bruikbaarheid van de woningen op de lange termijn.

Wat houden de werkzaamheden in?
Om het complex wordt een tweede huid - 2nd skin - gezet. Die 14 cm dikke 2nd skin zorgt voor een uitstekende isolatie en kierdichting. In de nieuwe kozijnen komt HR++ isolatieglas en draai-kiepramen. In de woningen komen slimme CO2 gestuurde ventilaties. De ventilatie werkt in combinatie met zelfregelende ventilatieroosters in de nieuwe kozijnen. Ook worden de portiekentrees dichtgezet en naar buiten uitgebouwd. Er komen nieuwe brievenbussen en een spreek-luisterverbinding. In de entree komt nieuwe verlichting die straks voor een extra veilig gevoel zorgt. Verder krijgt iedere woning 5 zonnepanelen welke aan de achterzijde op het dak worden gelegd. Aan de Insulindesingel 41A is een woning al voorzien van de nieuwe kozijnen, zodat de bewoners een beeld krijgen van de nieuwe situatie.

Welke woningen worden aangepakt?
De werkzaamheden aan de appartementen aan de Floreslaan zijn inmiddels gestart. Daarna zijn de woningen aan de Billitonlaan, Madoerastraat (nr. 96 abc) en Insulindesingel aan de beurt. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in april 2019 gereed.